Børsene i Kina faller videre

Verdiene av aksjene på de kinesiske storbørsene i Shanghai og Shenzhen fortsatte å falle dagen etter den største enkeltstående nedgangen på åtte år.

shanghai, kina, børskrakk
Børs

En halvtime etter børsåpning tirsdag hadde Shanghai Composite-indeksen, som stupte 8,5 prosent mandag, falt 4,1 prosent til 3.573,14 poeng.Indeksen hadde riktig nok rettet seg noe opp etter noen timers handel, og nedgangen var på rundt 1 prosent ved lunsj lokal tid.Heller ikke Shenzhen-indeksen var unntatt fra problemene i den kinesiske økonomien tirsdag. Den nest største børsen i landet falt over 3 prosent i morgentimene, men var kun ned 1,3 prosent midt på dagen.De kinesiske børsene har opplevd nedgang siden midten av juni. Myndighetene har gått hardt inn i markedet for å stoppe børsraset. Likevel har økonomer advart om at redningspakkene ikke har vært nok.– Kina vil fortsette å kjøpe aksjer for å stabilisere markedet, sa en talsperson i finansmyndighetene mandag, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.Shanghai -børsen ble grunnlagt i 1990 og har i dag 1071 børsnoterte selskaper, Ifølge DPA. Noe som gjør den til den største børsen i Kina og den femte største i verden. (©NTB)

Nyheter
Børs