Børsrally i New York

De amerikanske børsene spretter opp i åpningshandelen.

Børsene i USA opplever en sterk åpning. Etter to minutters handel er Dow Jones opp 1,1 prosent til 17.744, mens teknologitunge Nasdaq hopper  1,3 prosent til 4.984.Følg utviklingen herWall Street følger dermed den positive trenden i Europa, hvor børsene stiger kraftig drevet av optimisme for at Hellas' forslag til nye reformer. Dette ble levert til kreditorene torsdag kveld og kan danne grunnlag for en redningspakke for landet.Økonomieksperter mener faren for at Hellas ryker ut av eurosonen, høyst sannsynlig er over.– Det er klart det mest sannsynlige nå. Jeg har hele tiden trodd at man vil greie å unngå det, sier økonomiprofessor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo til NTB.Eurosjef Jeroen Dijsselbloem sier en «stor avgjørelse» kan bli tatt når eurosonens finansministre møtes lørdag for å diskutere Hellas-situasjonen.- Vi henter oss inn etter en serie hendelser som alle trakk ned sentimentet på samme tid med den dårlige situasjonen i Hellas samtidig som frykten for utviklingen i Kina spredde seg, sier sjefstrateg James Butterfill i Coutts & Co ifølge TDN Finans til Bloomberg News.Klokken 16:00 slippes tall for amerikanske engroslagre i mai. Det skal mye til for at disse vil påvirke børsene i særlig grad.