- Det er ikke et marked man ønsker å være i nå

Fondsforvalter Magne Valen-Sendstad i KLP snakker naturligvis om Kina.

Børs

Fondsforvalter Magne Valen-Sendstad i KLP mener det er viktig at man ikke får panikk i kjølvannet av børsturbulensen i Kina.– Jeg tror nok vi er inne i en periode der det er ruglete. Det kan bli verre i Kina fremover, med mye volatilitet ser det ikke ut til å være over enda. Noen kinesere har panikk nå. Hvordan det vil slå ut på resten av verden er det store spørsmålet, sier forvalteren til DN.Ifølge avisen er Valen-Sendstad ikke bekymret for den kinesiske uroen siden KLP ikke er tung eksponert i Kina. For landet som helhet er han mer urolig.Han er glad KLP ikke er tungt inne i Kina.- Dette er ikke et marked hvor fri handel for alle aktører gjelder, hvor myndighetene har lagt på mange begrensinger. Det er ikke et marked man ønsker å være i nå, sier forvalteren til  DN.Mandag stupte Shanghai-børsen 8,5 prosent, mens tirsdagens nedtur så langt er på 1,0 prosent, etter et langt styggere fall tidligere på dagen. 

Nyheter
Børs