Det nærmer seg en løsning for Hydro

Hydro vil om kort tid få vite hva de har å forholde seg når det gjelder lokale skatter i Brasil.

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Scanpix

Som tidligere kommunisert av Norsk Hydro ASA, vil eksisterende ICMS-utsettelse på intra-statlige kjøp i delstaten Pará i Brasil vurderes på ny medio juli, og Hydro og myndighetene i Pará har en tid vært i dialog om vilkårene for et nytt rammeverk for ICMS (en skatt som ilegges ved kjøp og salg av varer og visse tjenester av de brasilianske statene), heter det i en pressemelding fra Norsk Hydro.Les mer om saken her: Hydro risikerer skattesmell i BrasilPå mandag publiserte myndighetene i Parà informasjon om det nye ICMS rammeverket på sin nettside (www.agenciapara.com.br). Den komplette resolusjonen med alle detaljer om de fiskale insentivene vil om kort tid bli offentliggjort i det lokale lysningsbladet (www.ioepa.com.br) i delstaten Pará, opplyser Hydro i meldingen.En resolusjon trer i kraft etter offentliggjøring. Hydro vil kommunisere en resolusjon fra delstaten Parà så snart den foreligger, i tillegg til de estimerte effektene en slik resolusjon vil ha for Hydro.