Det norske klager på Sverdrup-fordelingen

Det norske oljeselskap klager på Olje- og energidepartementets fordeling av eierandelene på Johan Sverdrup-feltet.

Departementet foretok fordelingen etter at selskapene ikke klarte å bli enige seg imellom. Det norske oljeselskap ble tildelt 11,57 prosent, en mindre andel enn i det opprinnelige forslaget der selskapet var tildelt 11,9 prosent.- For Det norske har det vært et avgjørende prinsipp at eierandelene på Johan Sverdrup må fordeles etter en kombinasjon av både volum og verdier. Vi kan ikke se at dette prinsippet er reflektert i Olje- og energidepartementets vedtak om eierfordelingen, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i en pressemelding.Onsdag publiserte selskapet resultatene for andre kvartal. Driftsresultatet (EBIT) endte på 990 millioner kroner, mot 162 millioner i andre kvartal i fjor. Driftsinntektene var på 2,74 milliarder kroner i andre kvartal 2015, mot 600 millioner samme periode i 2014.Forskjellene mellom årets og fjorårets resultat skyldes blant annet oppkjøpet av Marathon Oil i 2014. (©NTB)