Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs

Børs

Asia Til tross for uinspirerende impulser fra USA, svake japanske makrotall og dalende råvarepriser trekker asiatiske markeder stort sett opp fredag.Nyheter om at kinesiske reguleringsmyndigheter etterforsker påvirkningen av robot-trading sender ifølge Reuters og CNBC Shanghai Composite ned 0,35 prosent. Indeksen er dermed ned snaue 15 prosent på en måned, omtrent like mye som CSI300-indeksen som stiger 0,35 prosent i fredagens Asia-handel.Et knippe makrotall fra Japan kom inn på den svake siden, og øker sjansene for at det blir et fall i japansk BNP i 2. kvartal. Nikkei er likevel opp 0,17 prosent, drevet av en sterkere dollar, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,57 prosent.Les hele Asia-kommentaren herNetfonds venter at Oslo Børs åpner flatt fredag- De asiatiske børsene endte blandet fredag etter at S&P500 stengte uendret torsdag kveld. Investorene har for øyeblikket ikke så mye å forholde seg til da resultatsesongen nå går mot slutten. Når det er sagt, usikkerheten i det kinesiske aksjemarkedet er fortsatt stor, noe som bekymrer mange, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds.Berntsen ber også investorene følge nøye med på Chicago PMI og forbrukersentimentstallene fra USA.OljeprisFredag morgen omsettes Brent-oljen for 53,02 dollar fatet, ned 0,54 prosent, mens WTI-oljen faller 0,62 prosent til 48,22 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,80 dollar ved børsslutt torsdagUSALes hele USA-kommentaren herSlik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo BørsEtter en svak sluttspurt som følge av en slappere oljepris endte hovedindeksen på Oslo Børs bare opp 0,5 prosent til 641,78 torsdag. Tidligere på dagen var oppturen på inntil én prosent.Det var først og fremst oljerelaterte selskaper som trakk opp Oslo Børs torsdag. Indekstunge Statoil endte opp 2,8 prosent til 141,20 kroner.Subsea 7 meldte at selskapet fikk kontrakt offshore Egypt på 500 millioner dollar, tilsvarende rundt 4 milliarder norske kroner. Aksjen steg 6,6 prosent til 71,50 kroner i tung handel; 297 millioner kroner.Les hele børskommentaren herDette skjer idag Resultatsesongen fortsetter fredag.Resultat: Archer - telefonkonferanse/webcast kl. 14:00RCL - telefonkonferanse kl. 16:00BirdstepUtenlandske:ArcellorMittal, BG Group, CGG, BNP Paribas, Airbus Group, Phillips 66, Berkshire Hathaway, Chevron, ExxonMobil, Diana Shipping, Cheniere Energy, Tsakos Energy NavigationMakro: Japan, Arbeidsledighet, juniJapan, KPI, juni08:45 Frankrike, PPI, juni10:00 Norge, Norges Banks valutatransaksjoner, august10:00 Norge, NAV-ledighet, juli11:00 Italia, KPI foreløpig, juli11:00 Italia, Ledighet foreløpig, juni11:00 ØMU, Ledighet foreløpig, juni11:00 ØMU, KPI foreløpig, juli14:30 USA, Arbeidskraftkostnadsindeksen (ECI), 2.kv15:00 USA, Chicago PMI, juli16:00 USA, University of Michigan tillitsindeks, juliKilder: TDN Finans, Oslo Børs, SSB

Nyheter
Børs