Dette vil påvirke Oslo Børs - analysesjef tror på opptur

Opptur i Kina, nedtur i USA og en mulig Hellas-avtale vil påvirke børsen torsdag.

Netfonds tror Oslo Børs åpner opp 0,33 prosent i dag:«Det nærmer seg deadline for Hellas da landet har fått beskjed fra sine kreditorer om å komme opp med en ny reformplan innen fredag. Søndag samles for øvrig alle 28 EU ledere for å diskutere en ny redningspakke for det svakeste landet i eurosonen. Vi forventer at Hellas vil bli tilbudt en forbedret låneavtale, som gjør at EU forblir inntakt slik det er i dag. De asiatiske børsene er opp torsdag, etter kraftig fall i går. I går ble for øvrig en ny resultatsesong sparket i gang da aluminiumsgiganten Alcoa, leverte sine Q2 tall. Selskapet leverte svakere enn ventet grunnet økt aluminiumseksport fra kinesiske produsenter. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Jobless Claims (14:30)», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport.Kraftig opptur i Kina Asiatiske markeder trekker opp torsdag. Hang Seng stiger 4,58 prosent, Shanghais Composite-indeks er opp 5,59 prosent mens Kospi-indeksen stiger 0,34 prosent. Shenzen er opp 3,70 prosent, mens CSI 300 legger på seg 6,23 prosent. Japanske Nikkei faller derimot 0,01 prosent.Oppgangen kommer etter at kinesiske myndigheter nå nekter storaksjonærer å selge aksjer i et forsøk på å stanse nedgangen på de kinesiske børsene.Oljeprisen stiger torsdag morgen med 1,37 prosent til 57,83 dollar fatet.Til sammenlikning var prisen 57,55 dollar fatet da børsen stengte i går.Bredt fall på Wall Street Børsene i New York falt bredt onsdag, etter dagens kraftige fall i Kina, og den fortsatte negative stemningen rundt situasjonen i Hellas.Til tross for at fokuset i Europa stort setter rettet mot situasjonen i Hellas tar nå utviklingen i det kinesiske aksjemarkedet overskriftene. - Kinesiske A-aksjer har opplevd sitt største 15-dagers fall på 20 år. Dette fallet fortsatte også inn i natten, skrev Nordea i onsdagens morgenrapport.New York Stock Exchange (NYSE) var dessuten stengt i over tre timer i dag, som følge av tekniske problemer.Handelen tiltok igjen om lag en time før stengetid.Dow Jones endte dagen ned 1,47 prosent til 17.515,42, S&P 500 falt 1,67 prosent til 2.046,68, mens Nasdaq falt 1,75 prosent til 4.909,76.Børsen steg med oljen Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 618,10 onsdag, etter en oppgang på 0,38 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.613 millioner kroner.Det skjedde samtidig som frontkontrakten for Brent august-olje steg.Forventninger om fall i amerikanske råoljelagre ga støtte til oljeprisen. Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag at lagrene falt 958.000 fat i forrige uke.Dette skjer i dagResultat Kongsberg Automotive, resultat 2. kvartal, etter børsPepsiCoMakroJapan, Maskinordre foreløpig, juniKina, KPI, juniKina, PPI, juni08:00: Tyskland Handelsbalanse, mai13:00: UK Rentebeslutning14:30: USA Førstegangssøkende ledighetstrygd, prAnnetFAO, Månedlig matvareindeks, juni16:30 USA, DOE, ukentlige gasslagertallSSBUnge sosialhjelpsmottakere (artikkel), Barnevern 2014 (statistikk)Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og SSB.