Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag.

Asiatiske markeder er blandet tirsdag. I makrobildet var det atomavtale med Iran og Hellas-avtalen som stjal fokus. På fastlandet i Kina falt Shanghai Compisite 0,3 prosent, mens Shenzen steg 2,3 prosent. Bank of China og Bank of Communications falt mer enn fire prosent. Les hele Asia-kommentarenNetfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,23 prosent tirsdag - De asiatiske børsene endte blandet tirsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Investorene vurderer nå hva de skal gjøre etter at gjeldsproblematikken i EU tilsynelatende er over. Dvs. i går ble EU og Hellas omsider enige om en ny låneavtale. Dette var for øvrig helt i tråd med våre forventninger. Resultatsesongen fortsetter i dag, noe som vil kunne prege Oslo Børs også i dag, sier analysesjef Roger Berntsen. Berntsen venter at Gjensidige vil åpne opp 2,8 prosent på sterke kvartalstall.OljeprisTirsdag morgen omsettes Brent-oljen for 57,65 dollar fatet, ned 0,86 prosent, mens WTI-oljen faller 1,38 prosent til 51,48 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 57,12 dollar ved børsslutt mandag USADe amerikanske børsene steg på håpet om at det blir en løsning på krisen i Hellas i løpet av de kommende par dagene.Avtalen med kreditorene, som kan løse floken, kom i hvert fall på plass i morgentimene mandag, men fremdeles gjenstår et viktig løp før faren er over.Dow Jones steg 1,22 prosent til 17.977,31 og det var en oppgang på over 200 poeng for andre handelsdag på rad.Nasdaq steg 1,43 prosent til 5.071,51 mens den bredere S&P 500-indeksen endte opp 0,7 prosent til 2.091,65.Les hele USA-kommentaren her.Oslo BørsHellas og eurolandene ble mandag enige om en avtale som sammen med en ny lovpakke skal vedtas av den greske nasjonalforsamlingen innen 15. juli. - Dette blir et stramt løp for Hellas, med tøffere vilkår enn grekerne sa nei til. Det store spørsmålet blir hvordan de nå reagerer, sier Steinar Juel i Nordea til NTB. Juel spår regjeringskrise.Europeiske børser har reagert positivt på avtalen. Da Oslo Børs stengte mandag var Dax-indeksen opp 1,37 prosent, mens CAC40 var opp 2,04 prosent.Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte europeiske børser og endte opp 0,68 prosent til 639,20 poeng. Det ble omsatt verdipapirer for 3,01 milliarder kroner.Dette skjer i dagInflasjonstall og kvartalspresentasjoner vil sette preg på denne tirsdagen.KvartalspresentasjonerGjensidige forsikringEntraSparebanken ØstPSI GroupUtenlandskeSEB, Johnson & Johnson, JP Morgan Chase, Wells FargoMakro08:00 Tyskland, KPI endelig, juni09:00 Spania, KPI, juni09:30 Sverige, KPI, juni10:00 Italia, KPI, juni10:30 UK, KPI, juni10:30 UK, PPI, juni10:30 UK, Detaljhandel prisindeks11:00 ØMU, Industriproduksjon mai11:00 Tyskland, Zew-indeksen, juli11:00 ØMU, Industriproduksjon, mai14:30 USA, Detaljhandel juni14:30 USA, importprisindeks, juni14:55 USA, Redbook15:00 USA, NFIB-indeks, juniAnnet11:00 ØMU Ecofin-møte22:30 USA, API, ukentlige oljelagertallSSBAnalyse: Norsk industri 2014: hovedtrekk for fjoråret og noen lengre linjer; Byggekostnadsindek for rørleggerarbeid i kontor- og forretningsbygg, juni 2015; Kilder: TDN Finans, SSB, MarketWatch, TradingEconomics