Dette vil påvirke Oslo Børs

Stemningen ute i verden har vært positiv de siste dagene, mens oljeprisen faller kraftig mandag morgen.

Netfonds tror Oslo Børs åpner opp 0,17 prosent:«En ny låneavtale mellom Hellas og långiverne (EU kommisjonen, ECB og IMF) skal nå være innenfor rekkevidde. Partene har forhandlet gjennom hele helgen. Når det er sagt, forhandlingene skal ha bæret preg av sterke uttalelser fra enkelte av deltakerne. Denne uken slippes det for øvrig flere selskapsresultater, noe som kan ta bort litt fokus fra gjeldsproblematikken i eurosonen. Blant annet leverer Gjensidige, Aker Solutions, Entra, Strorebrand, Orkla, Schibsted, REC og Norwegian sine Q2 tall. Det er ingen viktige hendelser i dag», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenkommentar.Solid børsoppgang i Kina Den kinesiske Shanghai-indeksen starter uken med en oppgang på 2,28 prosent.Kinas handelsbalanse viste et overskudd på 46,5 milliarder dollar i juni 2015, ned fra et overskudd på 59,5 milliarder dollar i mai.Ifølge TDN Finans var det ventet et overskudd på 56,70 milliarder dollar.Samtidig har det blitt kjent at eksporten steg med 2,1 prosent på årsbasis mens importen var ned 6,7 prosent. Kinas oljeimport endte på 29,5 millioner tonn i juni 2015, mot 23,2 millioner tonn i mai.Den japanske Nikkei 225-indeksen er opp 1,60 prosent mens den bredere Topix-indeksen har lagt på seg 1,86 prosent.Hang Seng-indeksen i Hongkong kan vise til en oppgang på 0,59 prosent, den koreanske Kospi-indeksen er opp 1,35 prosent mens Singapores Straits Times-indeks har lagt på seg 0,47 prosent.Oljeprisen er mandag morgen ned 1,93 prosent til 57,86 dollar fatet.Til sammenlikning var prisen 58,79 dollar fatet da Oslo Børs stengte fredag.Børshopp i USA fredag Amerikanske aksjemarkeder fulgte etter de europeiske og fikk et solid oppsving fredag etter at Hellas leverte et nytt reformforslag til kreditorene. Industriindeksen Dow Jones la på seg 1,21 prosent og endte på 17.790,41 poeng. Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen bykset fram 1,23 prosent til 2.076,62 poeng, mens teknologitunge Nasdaq steg 1,53 prosent til 4.997,70 poeng.Investorene var optimistiske gjennom hele fredagen etter at den greske redningsplanen ble godt mottatt fra flere hold og investorene øynet en løsning.Sterk ukeavslutning på Oslo Børs Flere profilerte aksjer markerte seg fredag på Oslo Børs etter en rekke nyheter.Hovedindeksen fikk seg dermed en pen ukeavslutning.Siste notering ble 634,87, etter en oppgang på 1,32 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3,2 milliarder kroner.Hovedindeksen er dermed ned 1,4 prosent siste måned, men opp 10,2 prosent hittil i år.Stigende oljepris og Hellas-optimisme bidro til oppturen fredag.Dette skjer i dagI dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen:

  • Nordic Semiconductor, kvartalstallNordic Semiconductor, kvartalstall
  • Japan, Industriproduksjon endelig, maiJapan, Industriproduksjon endelig, mai
  • Japan, Maskinordre endelig, juniJapan, Maskinordre endelig, juni
  • Kina, Handelsbalanse, juniKina, Handelsbalanse, juni
  • Norge (10.00), SSBs boligprisindeks, 2. kvartalNorge (10.00), SSBs boligprisindeks, 2. kvartal
  • OPEC, månedlig oljemarkedsrapportOPEC, månedlig oljemarkedsrapport
Kilder: Oslo Børs, SSB og TDN Finans