Dette vil påvirke Oslo Børs

Resultatfremleggelser vil påvirke Oslo Børs fredag, mener Roger Berntsen.

- Vi tror Oslo børs åpner opp 0,77 prosent i dag. Hellas leverte en ny reformplan innen fristen i går, dermed ligger alt til rette for at landet nå vil kunne fremforhandle en bedre avtale med sine kreditorer enn tidligere. Aksjemarkedene i Europa ventes å stige markert på denne nyheten. Den tyske og franske børsen bør åpne best, da disse to landene har mest å tjene på at eurosamarbeidet består slik det er i dag. Oslo Børs vil for øvrig også påvirkes av resultatfremleggelser i dag, sier Roger Berntsen. Les også: DNB klinker til igjenUSA De amerikanske børsene steg forsiktig torsdag, i påvente av forslaget fra Hellas. Dow Jones avanserte 0,19 prosent til 17.548,62, Nasdaq 0,26 prosent til 4.922,40, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,23 prosent til 2.051,31. «Fryktindeksen» CBOE (VIX) ble handlet rundt 19.Rundt tre aksjer steg for hver andre aksje som falt på NYSE, der handelen gikk knirkefritt etter gårsdagens tekniske feil som stanset handelen i over tre timer. AsiaShanghai-børsen steg kraftig for andre dag på rad fredag.Large cap-indeksen CSI 300 legger på seg 5,8 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er opp 5,2 prosent.Oppgangen kommer etter en rekke tiltak fra myndighetene, deriblant rentekutt, opphold i børsintroduksjoner og forbud for større aksjonærer mot å selge aksjer.