Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs

Børs

Asia Etter onsdagens oppgang trakk kinesiske aksjer ned på slutten av handelsdagen torsdag. Shanghai Composite endte ned 0,04 prosent, mens Shenzen Composite var ned 0,12 prosent. Hang Seng-indeksen i Hong Kong endte også i minus, ned 0,07 prosent, ifølge CNBC var Hong Kong avventende til videre utvikling i fastlands-Kina. Foreløpige tall viste at industriproduksjonen i Japan steg mer enn ventet . Nikkei-indeksen la på seg 1,09 prosent. Den råvaretunge ASX200-indeksen i Australia steg 0,79 prosent etter at råvareprisene tok seg svakt opp torsdag. Les hele Asia-kommentaren her. Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,68 prosent torsdag- Det ble som ventet ingen hint om når den forestående rentehevningen i USA kommer da Fed avsluttet månedens rentemøte i går kveld. Dette ble godt mottatt på Wall Street. Olje og råvareaksjene ledet an oppgangen gjennom hele dagen. De siste to dagene har for øvrig Statoil dratt det norske aksjemarkedet oppover, noe vi forventer skjer også i dag, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds. Kvartalstall: TGS: Svakt marked gjenspeiles i kvartalstalleneOljeprisTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 53,48 dollar fatet, opp 0,19 prosent, mens WTI-oljen faller 0,18 prosent til 48,70 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,90 dollar ved børsslutt onsdagUSA FED holdt styringsrenten uendret på 0-0,25 prosent onsdag og sannsynligheten for en renteheving i september falt ytterligere. Det gjorde også sannsynligheten for en renteheving i desember.Med fortsatt lav rente enda en tid var det duket for videre oppgang på børsene i New York, delvis også drevet av at mange selskaper har lagt frem bedre kvartalstall enn ventet de sist par ukene. Facebook presenterte kvartalstall etter børs onsdag. Dow Jones steg 0,69 prosent til 17.751,39 mens S&P 500 steg 0,73 prosent til 2.108,57. Nasdaq steg 0,44 prosent til 5.111,73.Les hele USA-kommentaren herSlik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret 1,58 prosent onsdag før den sluttet på 638,42 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,7 milliarder kroner.Oppgangen kom i kjølvannet av et hopp på børsene i New York og en dag på det jevne på børsene i Asia.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs falt 0,65 prosent mens hovedindeksen er opp 10,83 prosent hittil i år.Profilerte selskaper som Telenor, Seadrill, DNB, Marine Harvest la på seg henholdsvis 2,20 prosent, 8,43 prosent, 0,97 prosent og 1,81 prosent mens Norsk Hydro falt 0,20 prosent.Les hele børskommentaren herDette skjer i dagDet skjer relativt mye torsdag. Her er oversikten.Resultater:

 • TGS: Resultatfremleggelse, presentasjon 08:30, telefonkonferanse 15:00TGS: Resultatfremleggelse, presentasjon 08:30, telefonkonferanse 15:00
 • EAM Solar: ResultatfremleggelseEAM Solar: Resultatfremleggelse
Dessuten legger følgende internasjonale selskaper frem tall: Amgen, T-Mobile, ConocoPhilips, BAE Systems, Royal Dutch Shell, Eni, BT Group, Ensco, AstraZeneca, Deutsche Bank, Deutsche Lufthansa, Siemens, Technip, Centrica, Euronav, Procter & Gamble, Hess,  Colgate-Palmolive, FMC Corp, Valero Energy Corp, Broadcom, Linn Energy, Mondelez International, Occidental Petroleum og LufthansaNøkkeltall:
 • Tyskland: KPI delstater, juliTyskland: KPI delstater, juli
 • Japan, Industriproduksjon foreløpig, juniJapan, Industriproduksjon foreløpig, juni
 • Spania: BNP foreløpig, 2. kvSpania: BNP foreløpig, 2. kv
 • Spania: KPI foreløpig, juli 09:00Spania: KPI foreløpig, juli 09:00
 • Sverige: BNP foreløpig, 2.kv 09:30Sverige: BNP foreløpig, 2.kv 09:30
 • Tyskland: Ledighet, juli 09:55Tyskland: Ledighet, juli 09:55
 • Norge: Detaljhandel, juni 10:00Norge: Detaljhandel, juni 10:00
 • Norge: Konjunkturbarometeret, 2. kv 10:00Norge: Konjunkturbarometeret, 2. kv 10:00
 • ØMU: Økonomisk tillit, juli 11:00ØMU: Økonomisk tillit, juli 11:00
 • Tyskland: KPI foreløpig, juli 14:00Tyskland: KPI foreløpig, juli 14:00
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 25. juli 14:30USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 25. juli 14:30
 • USA: BNP foreløpig, 2. kv 14:30USA: BNP foreløpig, 2. kv 14:30
Annet:USA: DOE, ukentlige gasslagertall 16:30Kilder: TDN Finans og Oslo Børs

Nyheter
Børs