Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs

Roger Berntsen

AsiaEt overveldende flertall i den greske nasjonalforsamlingen stemte natt til torsdag for avtalen som danner grunnlag for et nytt låneprogram for Hellas. Dette sendte børsene i Asia opp torsdag, men volatiliteten i Kina var fortsatt stor. Shanghai Composite som på et tidspunkt ned rundt to prosent, men endte tilslutt opp 0,99 prosent. Også Shenzen Composite hadde en volatil dag, men endte opp omlag tre prosent.Den kinesiske bluechipindeksen CSI 3000 med aksjer fra både Shenzen og Shanghai var opp to prosent. Stemningen fortsatt spent i de kinesiske markedene, og på grunn av dette trades CSI3000 med en rabatt i forhold til faktiske markedsnivåer, noe Reuters tilskriver forventninger om at investorene vil måtte fortsette å selge eller ta tap.Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,09 prosent torsdag- Parlamentet i Hellas godkjente i går de nødvendige kuttplanene for å imøtekomme kravene i den nye låneavtalen med kreditorene (EU kommisjonen, ECB og IMF), dermed er alt klart for at banksystemet i landet kan gjenåpnes, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds. Han mener dette er godt nytt for hele EU, da gjeldsproblematikken i Hellas har overskygget det mest i regionen det siste halve året. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet torsdag. OljeprisTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 57,41 dollar fatet, opp 0,51 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,76 prosent til 51,79 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 57,66 dollar ved børsslutt onsdag.USADe amerikanske markedene endte svakt ned onsdag. Investorene tok inn inntrykkene fra en rekke makrotall, samtidig som man var avventende til utviklingen i Hellas. Etter børsslutt i USA stemte det greske parlamentet over avtalen som mandag ble oppnådd mellom statsminister Alexis Tsipras' regjering og kreditorene.De greske politikerne hadde frist til midnatt med å oppnå en enighet som kan sikre landet nye kriselån.Dow Jones endte dagen ned 0,02 prosent til 18.050,17, mens S&P 500 falt 0,07 prosent til 2.107,40. Nasdaq endte på sin side ned 0,12 prosent til 5.098,94.Les hele USA-kommentaren her.Slik gikk det med de norske i USA og Canada. Dette skjer i dag torsdagEn rekke selskaper presenterer kvartalstall torsdag, og Den europeiske sentralbanken offentliggjør rentebeslutningen. ResultaterNorwegian, Kværner, Akastor, Norske Skog, Havfisk, Aker Philadelphia Shipyard, REC Silicon, ABG Sundal Collier, Evry og Kitron.UtenlandskeAlfa Laval, Blackstone, Citigroup, eBay, Google, Goldman Sachs, Schlumberger, Swedbank og NordeaMakro10:00 Norge Utlånsundersøkelse for 2.kv 10:00 Italia Handelsbalanse, mai 11:00 ØMU Handelsbalanse, mai 11:00 ØMU KPI, juni 13:45 ØMU Rentebeslutning 14:30 ØMU Pressekonferanse med sentralbanksjef Draghi 14:30 USA Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 11. juli USA 16:00 NAHB-boligprisindeks, juli 16:00 USA Philadelphia Fed-indeks, juliAnnet16:30 USA, DOE, ukentlige gasslagertall