Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs

AsiaDe asiatiske markedene er blandede onsdag morgen, med fall hovedsakelig i Kina.Sistnevnte kunne på morgenkvisten legge frem BNP-tall som viste 7,0 prosent vekst i perioden april-juni. Det var på linje med forrige kvartal, og litt bedre enn den ventede veksten på 6,9 prosent.Industriproduksjonen økte dessuten med 6,8 prosent over året i juni, mot forventet 6,0 prosent ifølge tall fra Reuters. Detaljhandelen klatret 10,6 prosent, mot forventede 10,2 prosent.Les hele Asia-kommentaren herNetfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,32 prosent onsdag- Ferske BNP tall fra Kina viste at landet vokste med en årstakt på 7 % i forrige kvartal. Dette var noe bedre enn ventet, dog aksjemarkedene i Asia endte likevel blandet. I Europa derimot, ligger det an til oppgang fra Start, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds. Berntsen påpeker at børsen her hjemme vil drives av en høyere oljepris og positiv stemning fra de amerikanske aksjemarkedene i går kveld. Når det er sagt, selskapsresultater vil kunne prege handelen også i dagOljeprisOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 58,83 dollar fatet, opp 0,26 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,21 prosent til 53,15 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,00 dollar ved børsslutt tirsdagUSA vartalstall bedre enn ventet og i tråd med forventningene, utsikter til at Hellas vil godkjenne avtalen med långiverne og en signert atomavtale med Iran bidro til en positiv stemningen på børsene i New York tirsdag - og ikke så mange brydde seg om de litt skuffende detaljhandelstallene.Wharton-professor Jeremy Siegel brydde seg heller ikke om tallene og gjentok på CNBC i dag at Dow Jones kan nå 20.000 før året er omme.Dow Jones steg for 4. dag på rad og endte opp 0,42 prosent til 18.052,64.S&P 500 endte opp 0,44 prosent til 2.108,87 mens Nasdaq steg 0,67 prosent til 5.105,49.Les hele USA-kommentaren herSlik gikk det med de norske i USA og CanadaOslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp tirsdag, men mistet piffen allerede etter et kvarter.Nyheter snudde imidlertid lykken igjen utover dagen, og hovedindeksen endte opp 0,76 prosent til 644,04 poeng, og omsetningen av verdipapier nådde 3.359 millioner kroner.Hellas har for andre gang på to uker unnlatt å betale avdrag på lån landet har fått fra Det internasjonale pengefondet (IMF), til tross for avtalen som ble inngått med långiverne mandag.Avtalen om Irans atomprogram er godt nytt for norsk leverandørindustri, mener bransjen selv, som tror norske selskaper har solide muligheter for å etablere seg i det oljerike landet.Dette skjer i dagHer er finanskalenderen for onsdag 15. juli.Resultat pr. 2. kv.:Aker Solutions: Kl. 07:00, kl. 09:00 selskapets hovedkontor, webcastBorregaard: Kl. 07:00, kl. 08:00 ABG Sundal Colliers lokaler, webcastStorebrand: Kl. 07:30, kl. 10:00 Storebrands Auditorium, webcast, tlf.konf. kl. 14:00Atea: Kl. 08:00 Thon Hotel Vika Atrium, webcastDet norske oljeselskap: Kl. 08:30 Felix Konferansesenter, webcastBonheur: Kl. 09:00 selskapets lokalerGanger Rolf: Kl. 09:00 selskapets lokalerSandnes Sparebank: Kl. 14:00 Fondsfinans’ lokalerMakro:Norge: Handelsbalanse juni, kl. 10:00Kina: Detaljhandel juniKina: Industriproduksjon juniKina: BNP 2. kv.Frankrike: KPI juni, kl. 08:45UK: Ledighetstall juni, kl. 10:30USA: MBA lånesøknader pr. 10. juli, kl. 13:00USA: PPI juni, kl. 14:30USA: Empire Manufacturing juli, kl. 14:30USA: Industriproduksjon juni, kl. 15:15USA: Federal Reserves Beige Book, kl. 20:00Annet:Gjensidige Forsikring: Presentasjon og investormøter ifm. Q1, Carnegies lokaler, London, kl. 12:30 lokal tidNorthern Offshore: Ekstraordinær generalforsamling, Northern Offshore Drilling Services US’ lokaler, Houston, kl. 09:00 lokal tidNorge: SSB ukentlig lakseeksport, kl. 10:00Norge: Vannmagasinstatistikk, kl. 13:00USA: DOE ukentlige oljelagertall, kl. 16:30Utenlandske:Bank of America, BlackRock, Intel, Netflix, Wizz Air, YahooKilder: Oslo Børs, SSB og TDN Finans