En aksje krakker - en annen flyr til himmels på poker

Birdstep viste nok en gang frem blodrøde bøker under kvartalspresentasjonen. I tillegg faller inntektene. Aksjen sendes ned tredve prosent.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP
Børs

I Europa er Dax og CAC40 opp omlag en kvart prosent drøye 20 minutter uti handelsdagen. Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,2 prosent til 640,52 poeng idet omsetningsvolumet passerer 200 millioner kroner. Fallet ledes an av oljeaksjer. OljeprisFredag morgen kort før børsstart ble Brent-oljen omsatt for 52,83 dollar fatet, ned 0,9 prosent. WTI-oljen faller også 0,9 prosent, til 48,09 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,80 dollar ved børsslutt torsdag.Statoil er ned 0,85 prosent til 140 kroner. Birdstep er dagens desiderte taper. Selskapet ryker på nok en resultatsmell og melder om tap på 11,52 millioner kroner etter skatt i 2. kvartal 2015, mot et tap på 2,55 millioner kroner samme periode i fjor. Samtidig faller inntektene. Aksjen er ned 30,69 prosent til 0,70 kroner. Songa Offshore, som falt 6,4 prosent torsdag, figurerer også høyt oppe på taperlisten fredag. Nedturen kommer etter at det sørkoreanske verftet Daewoo krever nesten 7 milliarder kroner fra Songa i forbindelse med fire rigger som er kraftig forsinket. Fredag morgen er aksjen ned nye 11,86 prosent til 1,04 kroner. Fredriksen-aksjen Archer er ned 3,29 prosent til 2,06 kroner. Pengene renner ut av selskapet. Archer  har alt kuttet 400 stillinger, men varsler at ytterligere 300 må gå. Nettoresultatet for 2. kvartal endte på -47,7 millioner dollar i 2. kvartal 2015, mot -11,0 millioner dollar samme kvartal i 2014.  DNO korrigerer ned 3,71 prosent fredag morgen til 7,92 kroner. Da selskapet oppdaterte rundt produksjonen og fremtidsutsiktene for Tawke-feltet etter at deler av rørledningen Kirkuk-Ceyhan ble ødelagt mandag, spratt aksjen opp over fem prosent. – Alt annet likt er det negativt for DNO at rørledningen er sprengt og ute av drift. Provinsen Sirnak er helt på grensen til Tawke-feltet. Den geopolitiske risikoen har svingt fra ille til verre i løpet av kort tid, sier Swedbanks analytiker Teodor Sveen-Nilsen til Dagens Næringsliv. Gaming Innovation Group Inc. (GIG) er vinneraksjen. Selskapet vil nå tilby poker i skjæringspunktet mellom sportsbetting og sosial underholdning. Selskapet har inngått en lisensavtale med MicroGaming og melder om nye produkter i 2015 og 2016.

Nyheter
Børs