– En farlig cocktail for kronen

Det har vært kraftige utslag i den norske kronen i sommer. Dette er årsaken.

Foto: Scanpix
Børs

Det har vært uvanlig kraftige utslag i den norske kronen denne sommeren, og Danske Bank Markets mener to forhold spiller en helt sentral rolle i utviklingen, skriver Dagens Næringsliv.- Selv om det ikke har kommet noen viktige data fra Norge den siste uken, fortsetter kronen å være i søkelyset, skriver Danske Bank-analytiker Kristoffer Kjær Lomholt i en rapport ifølge avisen.Han påpeker at begrenset handel i sommermånedene kan gi ekstra store utslag.- Likviditeten i norske kroner forblir svært svak og selv små volumer kan ha betydelig effekt på kronen, en farlig cocktail for kronen gitt de rådende forholdene med svakhet i oljeprisen, skriver Lomholt.

Nyheter
Næringsliv