Flat åpning på Wall Street

Ferske økonomiske tall, Iran-avtale og kvartalstall preger børsene i New York fra start.

wallstreet.jpg

De amerikanske børsene har åpnet flatt tirsdag, mens investorene vurderer ferske økonomiske data, samt dagens Iran-avtale.Etter få minutters handel stiger Dow Jones 0,03 prosent, mens S&P 500 er opp 0,13 prosent. Nasdaq stiger 0,22 prosent.Flere store selskapet har også lagt frem tall i dag, blant dem storbankene JP Morgen og Wells Fargo.JP Morgan Chase & Co meldte tirsdag om et resultat per aksje ble 1,54 dollar for videreført virksomhet i 2. kvartal 2015. Resultatet per aksje var 1,46 dollar ved samme korsvei i fjor.Ifølge Thomson Financial og TDN Finans var det ventet et resultat på 1,44 dollar per aksje.Aksjen stiger 0,63 prosent til 68,52 dollar.Wells Fargo meldte om et resultat per aksje ble 1,03 dollar i 2. kvartal 2015, mot 1,01 dollar ved samme korsvei i fjor. Ifølge Thomson Financial og TDN Finans var det også ventet et resultat på 1,03 millioner dollar per aksje.Aksjen er opp 0,02 prosent til 56,75 dollar.Micron Technology hopper 10 prosent på Kina-bud og det som kan bli det største oppkjøpet et kinesisk selskap har gjort i USA noensinne.Skuffende tall Ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at detaljhandelen i USA falt 0,3 prosent på månedsbasis i juni. Dersom vi ser bort fra bilsalget var detaljhandelen ned 0,1 prosent.Ifølge TDN Finans var det ventet at detaljhandelen eksklusive bilsalg ville være opp 0,5 prosent på månedsbasis. Medregnet biler var det ventet en oppgang på 0,3 prosent.Detaljhandelen for «kontrollgruppen», som er eksklusive bilforhandlere, bygningsmaterialer og bensinstasjoner, var ned 0,1 prosent. Her var det ventet en oppgang på 0,3 prosent.Importprisene faltFerske tall viser samtidig at de amerikanske importprisene falt med 0,1 prosent i juni, mot en ventet oppgang på 0,1 prosent.På årsbasis falt importprisene med 10 prosent, mot ventet - 9,8 prosent.Signerte avtale Iran og det internasjonale atomenergibyrået IAEA er enige om en fremdriftsplan som skal løse de gjenstående utfordringene om iranske atomanlegg.Partene har kommet overens om en plan for å kontrollere tidligere og pågående kjernekraftaktiviteter i Iran, opplyser IAEA-sjef Yukiya Amano.Irans president Hassan Rouhani bekrefter at Iran har skrevet under på en avtale med atombyrået om samarbeid.