Forskningssjef: Selg, selg og selg

Forskningssjef Geir Linløkken advarer mot tre aksjer.

Geir Linløkken. Foto: Bjørg Hexeberg.
Børs

I tirsdagens rapport fra Investtech anbefales salg av aksjer i Golden Ocean, Prosafe og Det norske oljeselskap.Les også: Sammenligner krasjet i 1929 med dagens børsutvikling i Kina- Golden Ocean har reagert tilbake etter et tilsynelatende falskt kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Aksjen ligger igjen i en fallene trendkanal, noe som indikerer at flere og flere investorer mister troen på selskapet slik at kursene vil fortsette å falle. En positiv volumutvikling styrker aksjen noe, men det kreves nå et brudd over 37,50 kroner før noe nytt kjøpssignal vil bli gitt. Vurdering: Svak salgskandidat, skriver Linløkken. - Prosafe har brutt den stigende trenden på mellomlang sikt. Dette er i seg selv ikke noe salgssignal. Aksjen har imidlertid også brutt støtten rundt 26 kroner og viser nå en fallende trend på kort sikt. Volumet på nedgangsdager de siste par ukene har vært høyt, noe som indikerer at spesielt de kortsiktige investorene er ivrige etter å komme seg ut. En videre svak utvikling indikeres, og aksjen har nå motstand rundt 26 kroner. Vurdering: Svak salgskandidat, slår forskningssjefen fast- Det norske oljeselskap falt 3,7 prosent på mandag og brøt 50-grensen. Aksjen har ikke vært lavere siden 1. april. Dette var den fjerde dag på rad aksjen falt. Aksjen utløste et salgssignal ved bruddet ned gjennom støtten ved 49,83 kroner i en dobbel-topp-formasjon. En videre nedgang til 43 kroner i løpet av fire måneder indikeres. Ved reaksjoner opp er det nå motstand ved 50 kroner. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Linløkken.

Nyheter
Børs