Forskningssjefens aksjetips

Forskningssjef Geir Linløkken forteller om en aksje som kan stige i verdi. Samtidig advarer han mot en investering.

Geir Linløkken. Foto: Bjørg Hexeberg.
Børs

I onsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Next Biometrics mens Fred. Olsen Energy får en salgsanbefaling.Les også: Sammenligner krasjet i 1929 med dagens børsutvikling i Kina- Next Biometrics har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Den siste måneden har momentumet i aksjen vært sterkt og kursen viser nå en stigende trend på kort sikt. Positiv volumutvikling er en indikasjon på aggressive kjøpere og en videre oppgang, i hvert fall på kort sikt, indikeres. På lang sikt er det tekniske bildet mer nøytralt. Store kurssvingninger og til tider svak likviditet gjør at en investering i aksjen vil innebære høy risiko. Vurdering: Svak kjøpskandidat, sier Linløkken.- Fred. Olsen Energy ligger i en fallende trendkanal. Volumutviklingen er negativ og en videre nedgang innenfor kanalen indikeres. Aksjens momentum er sterkt negativt og det er ingen støtte under dagens nivå, så fallet kan blir raskt og dypt. Ved reaksjoner opp er det motstand rundt 54 kroner. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Linløkken.

Nyheter
Børs