Forteller om ordre - stiger markert på børsen

Børsmelding gjorde underverker på en rød børs.

aksje kvinner analytiker megler.jpg
Børs

Kort tid etter at handelen tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 636,93, ned 0,76 prosent.Hvor går børsen denne uken? «Stopper korreksjonen på 640-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt, eller skal hovedindeksen enda lenger ned kommende uke?»Les vår tekniske analyse i Søndagens aksjetips.Stygt børsfall i KinaMandag peker pilen ned på de asiatiske børsene. Den japanske Nikkei 225-indeksen har falt 1,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,3 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen har falt 3,1 prosent, CSI 300-indeksen er ned 3,3 prosent mens Hang Seng-indeksen i Hongkong har falt 3,5 prosent.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje omsettes for 54,78 dollar, opp 0,29 prosent.De store oljeselskapene kutter kostnader og har lagt prosjekter for 200 milliarder dollar på hylla, ifølge Financial Times, som viser til en fersk rapport fra Wood Mackenzie.Analytikere mener Statoil vil slite med å opprettholde utbyttet dersom oljeprisen blir liggende på 55 dollar fatet, skriver DN. Selskapet har imidlertid lovet å holde oppe de kvartalsvise utbytteutbetalingene i år.- Med en oljepris på 50–55 dollar fatet vil kuttene komme i 2016. Aksjekursen har falt de siste månedene, og det kan tyde på at investorene frykter redusert utbytte fra Statoil, sier analytiker Trond Omdal i Pareto til DN.Statoil faller 0,82 prosent til 133,20 kroner.Kongsberg Automative I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning har investeringsdirektør Stig Myrseth stokket om på den anbefalte porteføljen. Kongsberg Automotive kommer inn mens PGS forsvinner ut.- Dersom Oslo Børs ikke er villig til å prise selskapet høyere, er det bare et spørsmål om tid før andre gjør det, og selskapet blir kjøpt opp, sier Myrseth.Kongsberg Automative omsettes nå for 5,18 kroner, opp 2,57 prosent.Funcom Før helgen ble det kjent at salget av Funcoms Lego Minifigures Online har sviktet siden lanseringen for en måneds tid siden. Det ble opplyst at «inntektene fra alle spillene ikke vil være nok til dekke både driftsutgiftene og gjeldsforpliktelsene» som forfaller i juni 2016.- I klartekst sier de at de per nå ikke har evne til å gjøre opp for seg når gjelden forfaller. En manglende betaling vil være definisjonen av mislighold, kjent som en teknisk konkurs, sier kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank til DN.Aksjen stuper 5,93 prosent til 1,11 kroner.Q-FreeQ-Free-selskapet Intelight har inngått en rammeavtale for Advanced Transportation Management System (ATMS). Avtalen er inngått med transportdepartementet i delstaten Georgia i USA i forbindelse med prosjektet «State Wide - Traffic Signal Software»Det blir anslått at kontrakten er på rundt 82 millioner kroner.Aksjen stiger 8,30 prosent til 12,40 kroner.

Nyheter
Børs