Fortsatt volatilt i Kina

Det var oppgang på børsene i Asia torsdag, men volatiliteten er fortsatt stor i kinesiske markeder.

AP Photo

Et overveldende flertall i den greske nasjonalforsamlingen stemte natt til torsdag for avtalen som danner grunnlag for et nytt låneprogram for Hellas. Dette sendte børsene i Asia opp torsdag. Shanghai Composite som på et tidspunkt ned rundt to prosent, men endte tilslutt opp 0,99 prosent. Også Shenzen Composite hadde en volatil dag, men endte opp omlag tre prosent. Den kinesiske bluechipindeksen CSI 3000 med aksjer fra både Shenzen og Shanghai var opp to prosent. Stemningen fortsatt spent i de kinesiske markedene, og på grunn av dette trades CSI3000 med en rabatt i forhold til faktiske markedsnivåer, noe Reuters tilskriver forventninger om at investorene vil måtte fortsette å selge eller ta tap. I Hong Kong var Hang Seng opp 0,03 prosent, mens japanske Nikkei klatret 0,47 prosent. Japanske aksjer stiger for fjerde dag på rad, godt hjulpet av en svekket yen som nå er på de laveste nivåene på tre uker, på 123,97 mot amerikanske dollar. Samtidig fikk forsvarsindustrien seg et løft etter at Japan for første gang siden 2. verdenskrig ga grønt lys for at japanske styrker kan kjempe i utlandet. Huji Heavy Industries og Kawasaki Heavy Industries var opp om lag en halv prosent. Toshiba falt 2,05 prosent som følge av et søksmål.Kospi-indeksen i Sør-Korea endte opp 0,24 prosent, mens den råvaredrevne ASX200 i Australia var opp 0,34 prosent.