Fredriksen-aksje gikk rett til topps

Oslo Børs endte dagen i pluss, mens en tungvekter skjøt rett i været.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp tirsdag, men mistet piffen allerede etter et kvarter.Nyheter snudde imidlertid lykken igjen utover dagen, og hovedindeksen endte opp 0,76 prosent til 644,04 poeng, og omsetningen av verdipapier nådde 3.359 millioner kroner.Børsene i andre europeiske land er blandede. DAX-indeksen faller 0,17  prosent, CAC40 er opp 0,42 prosent og FTSE100 er ned 0,05 prosent.Hellas har ikke betaltHellas har for andre gang på to uker unnlatt å betale avdrag på lån landet har fått fra Det internasjonale pengefondet (IMF), til tross for avtalen som ble inngått med långiverne mandag.Ser muligheter i IranAvtalen om Irans atomprogram er godt nytt for norsk leverandørindustri, mener bransjen selv, som tror norske selskaper har solide muligheter for å etablere seg i det oljerike landet.- Dette er gode nyheter, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i Norsk olje og gass til NTB etter at Iran og stormaktene tirsdag ble enige om en avtale om Teherans atomprogram.- Iran er et stort marked, som har behov for både teknologi og kompetanse etter flere år med sanksjoner. Her har norske selskaper en mulighet, mener Hansen.Speaker i den amerikanske kongressen, John Boehner, mener imidlertid at  Iran-avtalen er uakseptabel.- Hvis avtalen er så ille som jeg tror, vil vi prøve å stoppe den, sier han ifølge Bloomberg.Brent-oljen er ved børsens stengetid ned 0,26 prosent til 58,00 dollar fatet. Til sammenligning var prisen 57,12 dollar da børsen stengte mandag.Statoil endte i dag opp 3,45 prosent til 140,90 kroner.Steinrik kineser handlet stort i Seadrill Wealthy Fountain Holdings, et heleid selskap av Tong Jinquan, kjøpte mandag 1,9 millioner aksjer i Etter kjøpet har Wealthy Fountain Holdings 26.295.051 aksjer i Seadrill, tilsvarende omlag 5,333 prosent av selskapet, fremgår det av en børsmelding tirsdag.Medregnet Jinquans privateide aksjer, samt aksjebeholdningen i Skyline Horizon Consortium og Starray Global Ltd. som er heleid av Jinquan, eier Tong Jinquang 7.315.386 Seadrill-aksjer. Dette tilsvarer totalt 7,187 prosent av selskapet.Aksjen endte i dag opp hele 8,76 prosent til 83,20 kroner, og var med det dagens store vinner.Isolert sett steg kun Idex mer, med en opptur på 10,01 prosent til 7,47 øre. Handelen var imidlertid begrenset.Kvartalstall Samlet hadde Gjensidige , ned fra 1.304,8 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Her var det i følge TDN Finans i snitt ventet 963 millioner kroner. Resultat per aksje endte på 2,39 kroner, ned fra 2,61 kroner i samme kvartal i fjor.Bank of America Merrill Lynch ventet ifølge TDN Gjensidige opp to til tre prosent på tallene, i likhet med Credit Suisse. JP Morgan ventet aksjen opp to prosent. Fasiten i dag ble en oppgang på 0,39 prosent til 129 kroner.Driftsresultatet var omtrent som ventet for Entra , men finansposter blåste opp bunnlinjen. Eiendomsselskapet meldte om et resultat etter skatt for 2. kvartal på 506 millioner kroner, mot 245 millioner samme kvartal i 2014. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et nettoresultat på 251 millioner. Urealiserte verdiendringer under finanspostene blåser opp Entra-tallene. I 2. kvartal 2014 er dette beløpet -157 millioner kroner, mens det i årets 2. kvartal er +344 millioner.Leieinntektene var like-for-like opp 2,2 prosent sammenlignet med samme periode i 2014. Aksjen endte i dag ned 1,00 prosent til 74,00 kroner.Hydro venter ICMS-konklusjonHydro melder at de forventer snarlig konklusjon på dialog om ICMS-utsettelse. Eksisterende ICMS-utsettelse på intra-statlige kjøp i delstaten Pará i Brasil vurderes på ny medio juli, og Hydro og myndighetene i Pará har en tid vært i dialog om vilkårene for et nytt ICMS rammeverk, opplyser selskapet.En resolusjon trer i kraft etter offentliggjøring, som ventes snarlig. Norsk Hydro var i dag ned 2,52 prosent til 31,74 kroner.Flagging9. juli kjøpte FVP Master Fund 200.223 akjser i Awilco Drilling , og passerte dermed 13,02 prosents eierandel. Indirekte eier FVP 3.909.541 stemmeberettigede aksjer.Aksjen klatret tirsdag 1,79 prosent til 45,40 kroner.Hofseth-bot Finanstilsynet har ifølge en fersk melding fattet vedtak om at Hofseth Biocare ASA skal få et overtredelsesgebyr på 160.000 kroner.Bakgrunnen for gebyret er selskapets forsinkede finansielle rapportering av årsrapporten for 2014.Aksjen falt i dag 2,63 prosent til 3,70 kroner.