Fredriksen opp 3,7 milliarder på Oslo Børs

Mens børsene har beveget seg lite den seneste måneden, har nesten alle av John Fredriksens investeringer steget i verdi.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

Hellas-krisen og børsfallet i Kina har preget børsene verden rundt i sommer. Men selv om det har vært svingninger, er børsindeksene omtrent på samme nivå nå som i slutten av juni, skriver Finansavisen i dag.Men like kjedelig har det ikke vært i selskapene som kontrolleres av John Fredriksen (71). For selv om hans verdier i Seadrill er ned over én milliard kroner i sommer, har kursoppgang i nesten alle de andre selskapene mer enn kompensert for tapet. 46 milliarder på børsenBeregninger Finansavisen har gjort, viser at imperiet til Fredriksen har vokst med over 3,7 milliarder kroner bare den siste måneden, til en total verdi på over 46 milliarder kroner. Av de 11 selskapene tatt med i beregningene, har bare to hatt negativ utvikling, og det inkluderer oljeserviceselskapet Archer, som har falt skarve 0,4 prosent siden slutten av juni, skriver avisen.Fest i tankmarkedetDe store verdiøkningene har kommet i det unoterte tankrederiet Frontline 2012 og i oppdrettsselskapet Marine Harvest.Etter fem år med et elendig tankmarked, har det endelig strammet seg til. Børsnoterte Frontline er opp 15,8 prosent den seneste måneden, mens unoterte Frontline 2012 er opp 28,4 prosent. Tidligere denne måneden ble det kjent at selskapene igjen skal slås sammen, etter at de ble skilt i slutten av 2011 i lys av det svake tankmarkedet.

Nyheter
Børs