Fredriksen-trio suser opp på børsen

Mens de fleste aksjene stiger moderat, suser John Fredriksen-aksjene Seadrill, Frontline og Golden Ocean opp på vinnerlisten.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

USA-børsene steg onsdag kveld etter at det ble kjent at FED holdt styringsrenten uendret på 0-0,25 prosent onsdag, og sannsynligheten for en renteheving i både september og desember falt ytterligere. Dette ga et positivt børsklima i det meste av Asia. Oppgangen fortsetter på Europabørsene torsdag morgen. Mens dax-indeksen er opp 0,74 prosent og CAC40 stiger 0,46 prosent, klatrer hovedindeksen på Oslo Børs 0,54 prosent til 641,87 poeng på en omsetning på 278 millioner kroner, de første 25 minuttene inn i handelsdagen.OljeprisenTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 53,55 dollar fatet, opp 0,32 prosent, mens WTI-oljen faller 0,12 prosent til 48,73 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,90 dollar ved børsslutt onsdag- USAs energiinformasjonskontor EIA har i senere tid publisert ukes- og månedsstatistikk som viser motstridende tendens i oljeproduksjonen. Derfor er det knyttet ekstra spenning til fredagens månedstall, skriver The Wall Street Journal ifølge TDN Finans torsdag.-Alt koker ned til når oljeproduksjonen i USA vil begynne å svekkes, og med hvor mye. Vi har ikke begynt å se denne reduksjonen ennå, sier Harish Sundaresh, råvareanalytiker i Loomis, Sayles & Co.Statoil fortsetter oppgangen fra tidligere i uken med nye 1,67 prosent torsdag morgen til 139,70 kroner. Fredriksen-trioen Seadrill, Frontline og Golden Ocean utmerker seg med en oppgang på hhv. 3,06, 2,60 og 2,48 prosent. Det er kun 2 av de 15 mest omsatte aksjene som faller. Mens Telenor er ned moderate 0,4 prosent raser TGS-Nopec ned 2,06 prosent til 166,50 kroner i kjølvallet av selskapets kvartalspresentasjon. TGS melder om et resultat per aksje på 0,24 dollar for 2. kvartal 2015, ned fra 0,59 dollar per aksje ved samme korsvei året før. Kvartalets EBIT beløp seg til 36 millioner dollar, sammenlignet med 82 millioner dollar samme kvartal i fjor. Ifølge TDN Finans var forventningene 31 millioner dollar.   Les også: Shell sliter - kutter så det syngerSubsea 7, som presenterte kvartalstall onsdag , melder at de har vunnet kontrakten med BP og partneren DEA for feltene Taurus og Libra offshore Egypt. Kontrakten er verd 500 millioner dollar, tilsvarende rundt 4 milliarder norske kroner. Aksjen stiger 1,27 prosent til 67,90 kroner. Subsea-aksjene har også blitt påvirket av Technips kvartalsresultat, som var i tråd med tidligere kommunisert guiding. Selskapet opprettholder også forventningene for helåret 2015. Aker Solutions er opp 0,45 prosent til 31,30 kroner. DNO informerte om produksjonen, og fremtidsutsiktene for Tawke-feltet i en børsmelding torsdag morgen. Før Kirkuk-Ceyhan rørledningen i Tyrkia ble stengt har DNO hatt en snittproduksjon på 157.000 fat olje per dag på Tawke-feltet hittil i 3. kvartal. Dette fremkommer av en børsmelding fra selskapet. Av disse ble 134.000 fat overført via KRG, og 20.000 fat ble solgt lokalt av DNO.DNO opplyser at de vil fortsette produksjonen uavbrutt, ettersom de har fleksibilitet i forhold til å omdirigere produksjonsvolumene til lokale markeder. Aksjen stiger 0,90 prosent til 7,86 kroner. Navamedic har gjort en avtale med selskapets største leverandør Aspen Pharma om å fortsette virksomheten i Benelux ut året. Markedene i Benelux representerer om lag 20 prosent av Navamedics samlede salg. De to selskapene var opprinnelig enige om at Aspen i løpet av tredje kvartal skal begynne å betjene Benelux-markedet selv, slik at Navamedic fullt ut kan konsentrere seg om å skape ytterligere salgsvekst i sitt nordiske hjemmemarked. Aksjen er foreløpig ikke omsatt. Sent onsdag kveld meldte Oceanteam Shipping at de har kjøpt resterende 48 prosent av Oceanwind BV og nå er eneeier av Oceanwind Cable Storage & Handling Solutions. Oceanteam-aksjen er hittil ikke omsatt.

Nyheter
Børs