God fart på børsen fredag - en rekke aksjer solid opp

Flere profilerte aksjer markerer seg på Oslo Børs etter en rekke nyheter.

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter oppturen fra i morges. Siste notering er 637,56, etter en oppgang på 1,75 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1,2 milliarder kroner.Hovedindeksen er dermed ned 1,1 prosent siste måned, men opp 10,7 prosent hittil i år.Utviklingen skjer etter svak oppgang i USA i går og positive Asia-børser i dag.Rally for oljeprisen Oljeprisen er på offensiven fredag formiddag.Brent august-olje stiger 0,9 prosent til 59,14 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,81 prosent til 53,21 dollar fatet.Da Oslo Børs stengte i lå Brent-oljen på rundt 58,60 dollar fatet.Nok et børsrally i Kina og håp om løsning i Hellas etter at den greske regjeringen i går sendte et nytt reformforslag til kreditorene bidrar til oppgangen, selv om oljeproduksjonen på verdensbasis fortsatt er høy.IEA kommer for øvrig med oljemarkedsrapport i dag.Analytikere påpeker overfor Reuters at veksten avtar i Kina.- Underliggende vekst forblir svak og utviklingen i noen av råvareprisene antyder svakere vekst enn ventet i aktiviteten i juni, skriver Morgan Stanley i et notat.På Oslo Børs legger Statoil på seg 1,4 prosent til 140 kroner, mens DNO klatrer 2,8 prosent til 9,79 kroner.DNB og Spetalen gir gass DNB viser vei, og stiger 5,1 prosent til 133,90 kroner på dagens høyeste volum etter å ha klinket til med en ny, sterk rapport i 2. kvartal. NEL, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, hopper 10,5 prosent til 2,73 kroner. Datterselskapet H2 Logic har inngått en bindende avtale med japanske Mitsubishi Kakoki Kaisha om teknologioverføring og tilpasning av «H2Station CAR-100»-produktet for Japan.Siktemålet er at første stasjon skal være i drift i løpet av 2016.Hydro stiger 0,9 prosent til 32,77 kroner etter å ha annonsert en ny, langsiktig kraftavtale i Tyskland .Seadrill-selskapet North Atlantic Drilling har fått kontraktsforlengelse for West Phoenix, men ikke uten å innvilge dagratereduksjon på den nåværende kontrakten. Seadrill stiger 1,3 prosent til 80 kroner.Taperne er ikke mange blant de mest omsatte aksjene, men Kongsberg Automotive straffes med 6,5 prosent kursfall til 5,07 kroner for kvartalstallene lagt frem i går etter stengetid.Fred. Olsen Energy faller 1,6 prosent til 54,10 kroner etter blodrøde tall og gigantnedskrivning i 2. kvartal.Soloppgang, Røkke-utbytte Relativt sett topper SeaBird Exploration vinnerlisten, med en opptur på 16,7 prosent til 0,07 kroner.Nærmest følger Oslo Axess-noterte Thin Film Electronics med en oppgang på 6,3 prosent til 4,91 kroner etter annonsering av partnerskap med G World Group. Scatec Solar har fulgt opp tirsdagens milliarddeal i Pakistan med en ny avtale i Afrika , nærmere bestemt Mali, om bygging av et solkraftverk der. Aksjen reagerer opp 2,9 prosent til 46,30 kroner.Aker-selskapet Ocean Yield stiger 2,8 prosent til 64,50 kroner etter kvartalstall og økt utbytt e, mens oljeknøttet InterOil stiger 2 prosent til 2,06 kroner etter produksjonsoppdatering .Taperlisten toppes av PCI Biotech, med et fall på 7,4 prosent til 5,50 kroner.Nærmest følger nevnte Kongsberg Automotive, mens Funcom faller 2,3 prosent til 1,73 kroner på Lego-oppdatering.Norwegian Fondsfinans har oppgradert Norwegian fra nøytral til kjøp og oppjustert kursmålet fra 300 til 380 kroner, melder TDN Finans.Oppgraderingen skyldes først og fremst meglerhusets sterke tro på Norwegians langdistansesatsning.«Vi venter at langdistanse vil være den primære inntjeningsvekstdriveren fremover med resultat pr aksje for langdistansevirksomheten fra rundt break even i 2015 til over estimerte 15 kroner i 2017», heter det.Norwegian-aksjen stiger 2,5 prosent til 327,40 kroner.Vi minner om all time high på 335 kroner, oppnådd 11. mai i år.