Gresk gjennombrudd ga solid børshopp i USA

Amerikanske aksjemarkeder fulgte etter de europeiske og fikk et solid oppsving fredag etter at Hellas leverte et nytt reformforslag til kreditorene.

megler, nyse, new york, wall street

Industriindeksen Dow Jones la på seg 1,21 prosent og endte på 17.790,41 poeng. Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen bykset fram 1,23 prosent til 2.076,62 poeng, mens teknologitunge Nasdaq steg 1,53 prosent til 4.997,70 poeng.Investorene var optimistiske gjennom hele fredagen etter at den greske redningsplanen ble godt mottatt fra flere hold.Økonomieksperter mener faren for at Hellas ryker ut av eurosonen, høyst sannsynlig er over.– Det er klart det mest sannsynlige nå. Jeg har hele tiden trodd at man vil greie å unngå det, sier økonomiprofessor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo til NTB.Eurosjef Jeroen Dijsselbloem sier en «stor avgjørelse» kan bli tatt når eurosonens finansministre møtes lørdag for å diskutere Hellas-situasjonen.- Vi henter oss inn etter en serie hendelser som alle trakk ned sentimentet på samme tid med den dårlige situasjonen i Hellas samtidig som frykten for utviklingen i Kina spredde seg, sier sjefstrateg James Butterfill i Coutts & Co ifølge TDN Finans til Bloomberg News.