Gresk rally før børsåpning

Global X FTSE Greece 20 ETF (GREK) steg 9,2 prosent fredag og oppgangen fortsetter mandag.

Global X FTSE Greece 20 ETF (GREK) på New York-børsen har vært den eneste muligheten til å handle på uroen og usikkerheten rundt Hellas og gjeldskrisen etter at børsen stengte i Aten den 26. juni.Fredag steg den 9,2 prosent og oppturen fortsetter i førhandelen mandag. I skrivende stund er den opp nye 9,2 prosent til 12,3.I ordinær handel har den greske ETFen gitt en negativ avkastning på nær 25 prosent i år.Oppgang i EuropaPå børsene eller i Europa er det også god stemning, med CAC40 i Paris opp 1,7 prosent og DAX i Frankfurt opp 1,4 prosent. Oppgangen i Sveits er i overkant av 1 prosent som i Oslo.IBEX 35 i Madrid stiger 1,55 prosent og MIB i Milano er opp 1,2 prosent.Det er ikke klart ennå når børsen i Aten åpner igjen.Greske renter stuper - andre stigerDen greske 2-års renten faller 26 prosent til 25,15 prosent, etter å ha snust på 60 prosent før helgen.Det er nedgang over hele den greske rentelinjen, med 5-års renten ned 20 prosent, til 17,66 prosent og 10-års renten ned 12 prosent til 12,0 prosent.Sammen med de greske statsrentene faller også de fleste italienske, spanske og portugisiske statsrentene.For tyske renter er det stort sett oppgang, med unntak av de korte rentene. Den tyske 2-års renten er fremdeles negativ, men går fra -0,217 til -0,196 prosent.5-års renten stiger fra 0,2 prosent til 0,238 prosennt og 10-års renten stiger fra 0,867 prosent til 0,929 prosent.De sveitsiske statsrentene stiger også, og nå er ikke lenger 9- og 10-års rentene negative, slik de var for en uke siden.Britiske og amerikanske statsrenter er også opp, fremgår det oversikten hos investing.com