Gullprisen kan falle under 900 dollar

Gullprisen faller videre. 900 dollar er innen rekkevidde.

Gullbarer på 1 kg - Foto: Deutsche Bank
Børs

Gullprisen faller videre og fredag ettermiddag er den ned 0,78 prosent til 1.079,9 dollar. Da begynner den å nærme seg de laveste nivåene fra 2010 og under de høyeste fra 2009.Det betyr også at gullprisen har falt 44 prosent fra toppen i 2011.Bruddet på den tekniske støtten rundt 1.150 signaliserte at den kunne falle videre til 1.063. Under det nivået er det ikke mye teknisk støtte å snakke om før 985-nivået.Det siste fallet har også brutt en fallende trendlinje med litt lavere falltakt enn den fallende hovedtrenden. Det bekrefter den fallende hovedtrenden og gir rom for fall til bunnen, på under 900 dollar, på litt sikt. Det høres kanskje mye ut, men vi skal ikke lenger tilbake enn til 2009 for å finne gullprisen under 900 dollar.Med RSI tilbake under 30-nivået er gull teknisk sett oversolgt på kort sikt, noe som kan gi en rekyl opp igjen mot 1.148-nivået. RSI har imidlertid falt under 30 flere ganger de siste årene, uten at det har rokket ved den fallende trenden i RSI-chartet. Det må mer til for å signalisere at bunnen er nådd.Så lenge den lange fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet fortsetter å dominere, er det ikke noen fare for den fallende trenden.

Nyheter
Børs