Halverer utbyttet, tar «bare» ut 100 millioner

Skagen-medgründer halverte utbyttet fra 2013 til 2014.

Foto: Scanpix

Skagenfondene-medgründer Åge Westbøs familie­selskap halverer utbyttet og tar «bare» ut 100 millioner kroner etter 2014, skriver DN.Familieselskapet MCM Westbø AS fikk ifølge avisen et årsresultat på 41 millioner kroner ifjor, ned fra 106 millioner kroner året før.Selv eier Åge Westbø ti prosent av selskapet, mens hans fire barn eier 22,5 prosent hver.Den viktigste eiendelen i selskapet er en eierpost på 9,8 prosent av Skagen, og bakgrunnen for det svakere resultatet for 2014 er at Skagen-utbyttet falt fra 73 til ni millioner kroner ifjor.- Mesteparten ligger på det, sier Westbø til DN, og fortsetter:- MCM er jo mine barns selskap og utbyttet flyttes opp til deres personlige selskaper.