Kan bli det største funnet siden Johan Sverdrup

Oljeknøtter håper på gigantfunn på norsk sokkel.

Foto: Scanpix

Et sammenrasket lag av små oljeselskaper kan i løpet av en ukes tid finne det største oljefeltet siden Johan Sverdrup. Statoil ga bort 40 prosent av lisensen for to år siden, skriver DN.Lille Spike Petroleum kaller det et mulig nytt Sverdrup-funn og håper på en milliard fat olje.En av de mest spennende funnmulighetene på norsk sokkel vil bli avklart, når Transocean Arctic når det potensielle kjempereservoaret på Boomerang-brønnen i løpet av en uke.- Uansett hvordan det går i denne brønnen, er det en historie vi er stolt av, sier norgessjef Atle Sonesen i operatørselskapet VNG til DN.Dersom det mest positivt anslaget slår til, er det ifølge avisen snakk om volumer rundt en tredjedel av gigantfeltet Johan Sverdrup. I tillegg til VNG er Spike, Faroe Petroleum og Rocksource med på laget.