Kan være teknisk konkurs neste år

– Teknisk konkurs er naturligvis et mulig scenario i ytterste konsekvens, innrømmer Funcom-direktør.

Børs

Før helgen ble det kjent at salget av Funcoms Lego Minifigures Online har sviktet siden lanseringen for en måneds tid siden. Det ble opplyst at «inntektene fra alle spillene ikke vil være nok til dekke både driftsutgiftene og gjeldsforpliktelsene» som forfaller i juni 2016.– I klartekst sier de at de per nå ikke har evne til å gjøre opp for seg når gjelden forfaller. En manglende betaling vil være definisjonen av mislighold, kjent som en teknisk konkurs, sier kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank til DN.– Teknisk konkurs er naturligvis et mulig scenario i ytterste konsekvens, men selskapet har tatt og kommer til å ta grep for å unngå at det skal skje. Alle som jobber i Funcom lever og ånder for spillutvikling, og som selskap er det noe vi har gjort i over 20 år. Vi jobber hardt for at det skal bli mange, mange flere, sier driftsdirektør Ole Schreiner i Funcom.Funcom hadde per 1. kvartal en rentebærende gjeld på 12,7 millioner dollar, noe som tilsvarer  104,5 millioner kroner. Rederarvingen Hans Peter Jebsen er gjennom investeringsselskapet KGJ. største kreditor.Schreiner sier at selskapet ser på alle tilgjengelige muligheter for å håndtere situasjonen, inkludert muligheten for reforhandling av lånebetingelsene. 

Nyheter
Børs