Kraftig børsoppgang i Kina

Torsdagens rally kommer etter uker med panikk i det kinesiske aksjemarkedet.

Shanghai. Foto: AP

Asiatiske markeder trekker opp torsdagLes også: En rekke makrotall tikker inn fra AsiaMSCI Asia Pacific-indeksen er opp 0,3 prosent, Hang Seng stiger 4,2 prosent, mens kospi-indeksen stiger 0,6prosent og Shenzen er opp hele 3,7 prosent. Japanske Nikkei steg 0,6 prosent.Etter å ha falt over 30 prosent den siste månedet stiger Shanghai Composite 6,3 prosent og CSI hele  6,8 prosent torsdag. De to indeksene er da opp over 82 prosent det siste året. Oppgangen kommer etter at kinesiske myndigheter nektet storaksjonærer å selge aksjer , i et forsøk på å stanse nedgangen på de kinesiske børsene.Samtidig steg KPI i Kina mer enn ventet i juni- Volatiliteten vil fortsette men jeg mistenker at den panikkartede delen av salgspresset i Kinas aksjemarked er et tilbakelagt stadium nå, sier Nader Naeimi i Sydney-baserte AMP Capital Investors til Bloomberg.Les også: Kina innrømmer: Det er panikk i markedene