Krakk i Norske Skog

Kvartalsrapportene har kommet i fleng på Oslo Børs denne morgenen. Heller ikke denne gangen var det gode nyheter som vanket fra Norske Skog.

Norske Skog - Foto: Scanpix

Et overveldende flertall i den greske nasjonalforsamlingen stemte natt til torsdag for avtalen som danner grunnlag for et nytt låneprogram for Hellas. Vedtaket sender europabørsene opp torsdag morgen.Dax-indeksen stiger 1,15 prosent, mens CAC40 klatrer 0,79 prosent.Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,32 prosent til 648,48 poeng cirka 45 minutter uti handelsdagen, idet omsetningen av verdipapirer har rundet 500 millioner kroner.August-kontrakten på et fat nordsjøolje ble omsatt for 57,31 dollar fatet da handelen startet på Oslo Børs. Dette tilsvarer en oppgang på 0,33 prosent intradag. Da Oslo Børs stengte onsdag var prisen 57,66 dollar fatet.Statoil er opp 0,50 prosent til 141,60 kroner. Oppstarten av Statoils Åsgard-prosjekt er utsatt til sensommeren. Planen var at anlegget skulle være i full drift i løpet av første halvår. Oljeselskapet har også fått med seg en fersk oppgradering fra Citi, der meglergiganten anbefaler kjøp og mener selskapet kan forsvare en aksjekurs på 160 kroner.ResultatrushEn rekke selskaper har presentert kvartalstall torsdag morgen.CEO Sven Ombudstvedt i Norske Skog melder om lavere marginer i et utfordrende marked. Norske Skog tapte 571 millioner kroner etter skatt i 2. kvartal 2015, mot et tap på 148 millioner etter skatt samme periode for ett år siden. Samtidig har netto rentebærende gjeld økt med 0,4 milliarder kroner fra utgangen av første kvartal 2015, til 7,5 milliarder ved utgangen av 2. kvartal. Dette skyldes ifølge selskapet sesongmessig høye renteutgifter og noe ugunstige valutaeffekter. Aksjen stuper nok en gang på kvartalstall, og er ned 19,48 prosent til 3,10 kroner. På det meste har aksjen vært ned 24,2 prosent til 2,92 kroner.REC Silicon offentliggjorde sine tall etter børs onsdag, og stiger 2,31 prosent til 1,63 kroner. REC Silicon-sjef Tore Torvund la i tilknytning til fremleggelsen av kvartalsrapporten i går ikke skjul på at selskapet lider under handelskrigen mellom USA og Kina.  Selskapet leverer svakere enn ventet over hele linjen , og hentet i tillegg 356,5 millioner kroner i en betydelig overtegnet rettet emisjon, der Jens Ulltveit Moes UMOE tok 60 millioner aksjer.Kværner meldte om et resultat etter skatt på 36 millioner kroner i 2. kvartal 2015, ned fra 96 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultat per aksje for videreført virksomhet endte på 23 øre, som var en halvering fra 46 øre i samme kvartal i fjor. Aksjen faller 0,83 prosent til 4,77 kroner.Kjos klinte til med høyere tall enn analytikerne hadde forestilt seg over hele linjen, og leverte betydelig bedre enn ved samme krosvei året før. Markedet sender Norwegian-aksjen opp 1,19 prosent til 349,10 kroner. Resultat etter skatt på 325 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 128,3 millioner samme periode for ett år siden. Norwegian ser bra booking inn i vinterprogrammet. For langdistanse ser det også bra ut inn i 2016, sier Kjos ifølge TDN Finans på resultatpresentasjonen.Akastors inntekter stupte nesten 40 prosent sammenlignet med 2. kvartal for ett år siden. Bunnlinjen var et blodrødt tap på  298 millioner kroner for 2. kvartal 2015. Likevel ikke så ille som fjorårets 2. kvartal der de tapte 755 millioner. Børsen svarer med å sende aksjen opp 1,82 prosent til 13,95 kroner.Akastor melder også at Kristian Røkke , som går videre til Aker som CFO.Aker Philadelphia Shipyard presenterte både kvartalstall og nytt navn: Philly Shipyard. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 1,9 millioner dollar for 2. kvartal 2015, mot 1,5 millioner dollar samme periode i fjor. Kvartalsvis utbytte ble satt til 0,25 dollar per aksje. AKPS-aksjene faller 0,63 prosent til 158 kroner.ABG Sundal Collier melder om økt lønnsomhet. Driftsmarginen var på 29 prosent i 2. kvartal 2015, sammenlignet med 23 prosent ved samme korsvei i fjor. Resultat etter skatt på 78 millioner kroner i 2. kvartal 2014, opp fra 52 millioner samme kvartal for ett år siden. Aksjen er opp 1,42 prosent til 7,15 kronerHavfisk stiger 1,19 prosent til 25,60 kroner på melding om at fangstinntekter per driftsdøgn som ligger 47 prosent høyere i andre kvartal 2015 sammenlignet med samme periode i 2014. Resultat etter skatt i 2. kvartal 2015 endte på 29 millioner kroner, opp fra -3 millioner kroner i samme kvartal i fjor.John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest har kommet med en oppdatering rundt slaktevolum til markedet. Oppdrettsselskapet som stiger 0,73 prosent til 96,75 kroner, opplyser også at operasjonell EBIT ble rundt 700 millioner kroner i kvartalet, mot 1.220 millioner kroner i 2. kvartal i fjor.Subsea 7 opplyser at de har inngått en global allianse med det Houston-baserte selskapet KBR og datterselskapet Granherne. Samarbeidet vil skje på prosjekt-til prosjekt-basis. Aksjen faller 0,21 prosent til 72,85 kroner.Sent onsdag kveld meldte Transocean at de har inngått en kontrakt til en verdi på ni millioner dollar, og at to jackup-rigger legges i opplag. Midwater-riggen «Sedco 704» har fått forlenget kontrakt i 40 dager på britisk sokkel i Nordsjøen. Dagraten på forlengelsen er 219.000 dollar, mot 376.000 dollar for øyeblikket. Seadrill utmerker seg som den av de mest omsatte aksjene som faller kraftigst på børsen, bortsett fra Norske Skog, og er ned 2,78 prosent til 78,55 kroner.