Kvartalstall sender aksjer ned på grønn Oslo Børs

Børsen har åpnet i pluss, men en rekke aksjer faller på nyheter og tall.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

Oslo Børs har som ventet åpnet opp onsdag. Hovedindeksen stiger etter få minutter med 0,27 prosent til 645,75.- Ferske BNP tall fra Kina viste at landet vokste med en årstakt på 7 % i forrige kvartal. Dette var noe bedre enn ventet, dog aksjemarkedene i Asia endte likevel blandet. I Europa derimot, ligger det an til oppgang fra Start, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds.Berntsen påpeker at børsen her hjemme vil drives av en høyere oljepris og positiv stemning fra de amerikanske aksjemarkedene i går kveld. Når det er sagt, selskapsresultater vil kunne prege handelen også i dagOljeprisOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 58,42 dollar fatet, opp 0,12 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,17 prosent til 53,13 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,00 dollar ved børsslutt tirsdag.Avtalen med Iran presset oljeprisen ned, men snart skal den opp igjen. Det tror både SEB-analytiker Bjarne Schieldrop og London-baserte Amrita Sen, ifølge DN.- Like før fallet sa jeg at man burde ligge «short» i oljemarkedet. Det har vært en stormvind fra forhandlinger med Iran og krisen i Hellas, men nå er det mye som tyder på at vi er nær bunnen. Det er et kjøpssignal for dem som gjør et veddemål på oljeprisen, mener Schieldrop ifølge avisen.Heller ikke London-baserte Amrita Sen i Energy Aspects frykter prisfall i kjølvannet av avtalen med Iran.- Denne avtalen var priset inn, sier hun til DN.Statoil stiger 0,50 prosent til 141,60 kroner fra start.Resultatvarsel Grieg Seafood oppyser i en fersk oppdatering at selskapets 2. kvartalsresultat vil være preget av høye kostnader, som kommunisert i forbindelse med presentasjonen av resultatet for 1. kvartal tidligere i år.Også lave realiserte priser i enkeltmarkeder har påvirket resultatet negativt, fremgår det av meldingen. Årsakene til dette skal være noe sammensatt.Grieg opplyser videre at selskapet har utvidet bankrammen med 500 millioner kroner, fra 1.410 millioner kroner til 1.910 millioner kroner. Formålet er å refinansiere obligasjonslånet som forfaller med 400 millioner kroner i desember inneværende år.Aksjen faller 2,67 prosent til 25,50 kroner.Kvartalstall Flere selskapet har presentert kvartalsrapporter for 2. kvartal onsdag morgen. Blant dem finner vi Aker Solutons, Det norske oljeselskap, Storebrand og Borregaard, for å nevne noen. Samtlige resultatsaker finner du her!Aker Solutions melder om et resultat etter skatt på 209 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 388 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 276 millioner kroner.Aksjen er ned 2,59 prosent til 40,57 kroner.Det norske oljeselskap melder om et resultat etter skatt på 7,3 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 27,3 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 22 millioner kroner.Det norske oljeselskap klager dessuten på Olje- og energidepartementets fordeling av eierandelene på Johan Sverdrup-feltet.- For Det norske har det vært et avgjørende prinsipp at eierandelene på Johan Sverdrup må fordeles etter en kombinasjon av både volum og verdier. Vi kan ikke se at dette prinsippet er reflektert i Olje- og energidepartementets vedtak om eierfordelingen, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i en pressemelding.Aksjen faller 0,18prosent til 56,80 kroner.Storebrand melder om et resultat etter skatt på 258 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 496 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 280 millioner kroner.Aksjen er ned 3,03 prosent til 34,25 kroner.Borregaard ASA melder om et resultat etter skatt på 92 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 90 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen faller 2,73 prosent til 53,50 kroner.Sparket etter korrupsjonsdom Tor Holba som hele tiden har ment at han var en varsler i Yara-saken, ble sagt opp fra selskapet rett etter korrupsjonsdommen.- Han har fått en oppsigelse fra Yara. Det er på grunn av dommen i første rettsinstans, sier Yaras kommunikasjonsdirektør Bernhard Stormyr til Dagens Næringsliv.Tor Holbas advokat, Nadia C. Hall, bekrefter dette, men legger til at partene er blitt enige om å utsette konsekvensene av dette til etter rettskraftig dom foreligger.Det er ikke tilbudt noen sluttavtale fra Yaras side.Yara stiger 0,02 prosent til 403,40 kroner på Oslo Børs.Eks. utbytteVi tar med oss at aksjene i Ocean Yield ASA noteres eks. utbytte på 0,1525 dollar fra og med i dag.