- «Lotto-spekulanter» blir tvunget til å selge

- De helt grunnleggende forholdene er enkle nok å forstå, sier forvalter Dagfinn Hopsdal i forbindelse med mandagens voldsomme børsfall i Kina.

Dagfinn Hopsdal
Børs

Shanghai-børsen stupte 8,5 prosent mandag morgen, noe som er det største fallet på over åtte år i Shanghai.Indeksen hadde steget rundt 150 prosent på et år før den falt over 30 prosent i starten av juni. Så steg den rundt 15 prosent de neste to ukene i juli, før et fall på 1,3 prosent fredag og dagens ras.Dagfinn Hopsdal, forvalter av blant annet Landskreditt Kina, synes ifølge TDN Finans at det er vanskelig å si noe spesifikt om de voldsomme svingningene på Shanghai-børsen.Les også: Landkreditt Kina sitter midt i børsfallet - De helt grunnleggende forholdene er enkle nok å forstå. Dette skyldes «lottospekulanter» som har lånt penger til å kjøpe aksjer. De blir tvunget til å selge, og det skaper en selvforsterkende effekt. Men hvorfor dette skjer i dag er vanskelig å si. Fastlandsbørsene i Kina lever sitt eget liv, sier Hopsdal til nyhetsbyrået.Oslo Børs er ned 1,8 prosent mandag ettermiddag.

Nyheter
Børs