Nordic Semi-rally på børsen

Nordic Semiconductor er gjenstand for et lettelsesrally.

Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor

Nordic Semiconductor stiger kraftig på børsen mandag, selv etter noe svakere kvartalstall enn ventet.Aksjen er nærmere bestemt opp 7,2 prosent til 52,45 kroner, men er likevel ned 5,5 prosent i løpet av den seneste måneden. - Det var en frykt for at momentum var lavere inn i kvartalet, og at det kunne bli vanskelig for Nordic å nå konsensus for året, men så ble det en stor, positiv overraskelse på uannonserte ordre, sier Håvard Nilsson, analytiker i Carnegie, til Reuters. - Når uannonserte ordre overrasker, får vi en lettelsesreaksjon i kursen. Er dette en trend, vil det være lettere å nå konsensus, fortsetter han.Nilsson karakteriserer det overfor nyhetsbyrået som «klart positivt» at andelen fra den store vekstdriveren, Bluetooth Smart, øker fra 29,5 til 57,1 prosent.- Caset rundt Nordic bygges rundt veksten i Bluetooth Smart, sier han til Reuters.