Onsdag: Følg med på USA og Hellas

Klokken tikker i Hellas. I USA går sentralbanksjef Janet Yellen på talerstolen.

Foto: Are Haram.

I dagens morgenrapport fra Nordea ber økonomene leserne følge med på det som skjer i Hellas og USA.- I dag løper fristen ut for at Hellas skal få igjennom reformene i parlamentet, som den nylig inngåtte avtalen krever. I tråd med de fleste analytikerne venter vi at den vil få nok stemmer i det greske parlamentet, skriver NordeaMarkedet vil også følge med på den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellens halvårlige vitnemål ovenfor Kongressen i dag. Her dreier det seg om eventuelle hint om pengepolitikken.- Vi tror vitnemålet kan være en anledning for å signalisere en første renteøkning i september (vår prognose), gitt at nøkkeltallene holder seg sterke fremover, avslutter Nordea.