REC Silicon skuffer

REC Silicon leverer svakere enn ventet over hele linjen i 2. kvartal.

REC Silicon melder om et resultat etter skatt på minus 30,2 millioner dollar i 2. kvartal 2015, mot pluss 25,0 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 21,0 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 0,01 dollar, mot pluss 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var forventningen minus 0,01 dollar.Resultatet før skatt ble minus 42,8 millioner dollar, sammenlignet med pluss 19,7 millioner dollar året før, mot ventet minus 26,0 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 29,4 millioner dollar, mot minus 1,7 millioner dollar året før. Forventningen var minus 23,0 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 93,0 millioner dollar, sammenlignet med 126,9 millioner dollar i 2. kvartal 2014, samt ventet 98,0 millioner dollar.Her er rapporten og presentasjonen.Stensrud er bull på aksjen I et nettmøte på forvalterens hjemmesider fredag kom Skagen-nestor Kristoffer Stensrud med en varm anbefaling av REC Silicon.- Fallet i priser gjør at solenergi ser ut til å bli «verdens frelse», da den nå er konkurransedyktig med nettstrøm, og etterspørselen følgelig bør gå mot uendelig - løp og kjøp, er Stensruds klare anbefaling.REC Silicon har falt over 52 prosent på Oslo Børs det siste året, og 10,4 prosent hittil i år. Den siste måneden er nedturen på 4,8 prosent.Onsdag steg aksjen 0,6 prosent til 1,60 kroner.