REC skjøt opp 20 prosent - Norske Skog krakket

Kvartalstall satte sitt preg på børsen torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,50 prosent til 649,66 torsdag. Dermed fortsatte oppturen fra morgenkvisten gjennom dagen.Omsetningen av verdipapirer rundet en 3,33 milliarder kroner.Et overveldende flertall i den greske nasjonalforsamlingen stemte natt til torsdag for avtalen som danner grunnlag for et nytt låneprogram for Hellas. Vedtaket sender europabørsene opp torsdag morgen.Dax-indeksen stiger torsdag ettermiddag 1,67 prosent, mens CAC40 klatrer 1,41 prosent.August-kontrakten på et fat nordsjøolje ble omsatt for 57,31 dollar fatet da handelen startet på Oslo Børs, etter en oppgang på 0,33 prosent.Siden den gang har oppturen forsterket seg, og ved børsens stengetid stiger Brent-oljen med 0,56 prosent til 57,44 kroner fatet.Da Oslo Børs stengte onsdag var prisen 57,66 dollar fatet.Statoil endte opp 0,35 prosent til 141,40 kroner. Oppstarten av Statoils Åsgard-prosjekt er utsatt til sensommeren. Planen var at anlegget skulle være i full drift i løpet av første halvår. Oljeselskapet har også fått med seg en fersk oppgradering fra Citi, der meglergiganten anbefaler kjøp og mener selskapet kan forsvare en aksjekurs på 160 kroner.ResultatrushEn rekke selskaper har presentert kvartalstall torsdag morgen.CEO Sven Ombudstvedt i Norske Skog melder om lavere marginer i et utfordrende marked.Norske Skog tapte 571 millioner kroner etter skatt i 2. kvartal 2015, mot et tap på 148 millioner etter skatt samme periode for ett år siden. Samtidig har netto rentebærende gjeld økt med 0,4 milliarder kroner fra utgangen av første kvartal 2015, til 7,5 milliarder ved utgangen av 2. kvartal. Dette skyldes ifølge selskapet sesongmessig høye renteutgifter og noe ugunstige valutaeffekter.Aksjen stupte nok en gang på kvartalstall, og endte ned 20,26 prosent til 3,07 kroner. På det meste har aksjen vært ned 24,2 prosent til 2,92 kroner, og Norske Skog toppet taperlisten soleklart.REC Silicon offentliggjorde sine tall etter børs onsdag, og steg i dag like mye som NSG falt - 20,26 prosent - til 1,92 kroner. Dermed var aksjen dagens store vinner.REC Silicon-sjef Tore Torvund la i tilknytning til fremleggelsen av kvartalsrapporten i går ikke skjul på at selskapet lider under handelskrigen mellom USA og Kina.  Selskapet leverer svakere enn ventet over hele linjen , og hentet i tillegg 356,5 millioner kroner i en betydelig overtegnet rettet emisjon, der Jens Ulltveit Moes UMOE tok 60 millioner aksjer.Kværner meldte om et resultat etter skatt på 36 millioner kroner i 2. kvartal 2015, ned fra 96 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultat per aksje for videreført virksomhet endte på 23 øre, som var en halvering fra 46 øre i samme kvartal i fjor. Aksjen falt i dag 1,25 prosent til 4,75 kroner.Kjos klinte til med høyere tall enn analytikerne hadde forestilt seg over hele linjen, og leverte betydelig bedre enn ved samme krosvei året før. Markedet sendte Norwegian-aksjen opp 0,64 prosent til 347,20 kroner. Aksjen var i dag oppe i ny all-time high på 353 kroner, men endte på samme nivå som tirsdag.Resultat etter skatt på 325 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 128,3 millioner samme periode for ett år siden. Norwegian ser bra booking inn i vinterprogrammet. For langdistanse ser det også bra ut inn i 2016, sier Kjos ifølge TDN Finans på resultatpresentasjonen.Akastors inntekter stupte nesten 40 prosent sammenlignet med 2. kvartal for ett år siden. Bunnlinjen var et blodrødt tap på  298 millioner kroner for 2. kvartal 2015. Likevel ikke så ille som fjorårets 2. kvartal der de tapte 755 millioner. Børsen svarte i dag med å sende aksjen ned 0,73 prosent til 13,60 kroner.Akastor melder også at Kristian Røkke , som går videre til Aker som CFO.Aker Philadelphia Shipyard presenterte både kvartalstall og nytt navn: Philly Shipyard. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 1,9 millioner dollar for 2. kvartal 2015, mot 1,5 millioner dollar samme periode i fjor. Kvartalsvis utbytte ble satt til 0,25 dollar per aksje. AKPS-aksjene endte i dag flatt på 159 kroner.ABG Sundal Collier melder om økt lønnsomhet. Driftsmarginen var på 29 prosent i 2. kvartal 2015, sammenlignet med 23 prosent ved samme korsvei i fjor. Resultat etter skatt på 78 millioner kroner i 2. kvartal 2014, opp fra 52 millioner samme kvartal for ett år siden. Aksjen endte opp 1,13 prosent til 7,13 kronerHavfisk steg til slutt 0,79 prosent til 25,50 kroner på melding om at fangstinntekter per driftsdøgn som ligger 47 prosent høyere i andre kvartal 2015 sammenlignet med samme periode i 2014. Resultat etter skatt i 2. kvartal 2015 endte på 29 millioner kroner, opp fra -3 millioner kroner i samme kvartal i fjor.Kitron steg i dag 8,42 prosent til 3,09 kroner. Kitron meldte i ettermiddag om et resultat etter skatt på 13,3 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 3,9 millioner kroner i samme periode året før.John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest har kommet med en oppdatering rundt slaktevolum til markedet.Oppdrettsselskapet som steg 3,64 prosent til 99,55 kroner, opplyste også at operasjonell EBIT ble rundt 700 millioner kroner i kvartalet, mot 1.220 millioner kroner i 2. kvartal i fjor.Subsea 7 opplyste i dag at de har inngått en global allianse med det Houston-baserte selskapet KBR og datterselskapet Granherne. Samarbeidet vil skje på prosjekt-til prosjekt-basis. Aksjen steg 0,07 prosent til 73,05 kroner.Sent onsdag kveld meldte Transocean at de har inngått en kontrakt til en verdi på ni millioner dollar, og at to jackup-rigger legges i opplag. Midwater-riggen «Sedco 704» har fått forlenget kontrakt i 40 dager på britisk sokkel i Nordsjøen. Dagraten på forlengelsen er 219.000 dollar, mot 376.000 dollar for øyeblikket. Seadrill utmerket seg som en av de mest omsatte aksjene som falt kraftigst på børsen, bortsett fra Norske Skog, og endte ned 2,29 prosent til 78,95 kroner.Sterkt i laks I en sektoranalyse opprettholder Norne Securities kjøpsanbefaling på samtlige lakseaksjer.Kursmålet heves for to av aksjene.Bakkafrost går fra 210 til 270 kroner, mens Lerøy Seafood går fra 300 til 330 kroner.Norne Securities anbefaler også Salmar, Grieg Seafood, Norway Royal Salmon og Marine Harvest.Sektoren steg bredt tordag, og Bakkafrost endte i ny all-time high med en opptur på 0,63 prosent til 238,50 kroner.Vi tar ellers med oss at også Telenor steg til all-time high, med en sluttkurs på 183,80 kroner, opp 0,77 prosent.På det meste var aksjen oppe i 184,40 kroner.