Rett opp på Oslo Børs

Mandag peker pilen opp.

Foto: Gard Setsaas/Finansavisen.

Kort tid etter at mandagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i  639,42, opp 0,72 prosent.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 57,71 dollar, ned 2,19 prosent. Statoil klatrer 0,22 prosent til 138,30 kroner. HellasDe 19 stats- og regjeringssjefene i eurosonen sitter samlet i Brussel for å prøve å bli enige om hva som skal til for å innlede forhandlinger om et nytt låneprogram for Hellas.Anslaget er at grekerne trenger mellom 82 og 86 milliarder euro, men de andre eurolederne vil ikke forhandle om et program før statsminister Alexis Tsipras forplikter seg til betydelige reformer og privatisering.- En ny låneavtale mellom Hellas og långiverne (EU kommisjonen, ECB og IMF) skal nå være innenfor rekkevidde. Partene har forhandlet gjennom hele helgen. Når det er sagt, forhandlingene skal ha bæret preg av sterke uttalelser fra enkelte av deltakerne, skriver Netfonds i mandagens morgenrapport.Siste: Ved børsens åpningstid forteller NTB at Hellas og eurolandene er enige om en plan som kan åpne for forhandlinger om en ny, gresk lånepakke.Nordic SemiconductorI 2. kvartal 2015 fikk Nordic Semiconductor et nettoresultat på 7,54 millioner dollar, mot 4,13 millioner dollar for et år siden.Nordic Semiconductor omsatte i perioden for 52,63 millioner dollar, mot 41,44 millioner dollar for et år siden.Ifølge TDN Finans var det ventet at Nordic Semiconductor skulle få et nettoresultat på åtte millioner dollar av en omsetning på 57 millioner dollar.Aksjen stiger 4,87 prosent til 51,30 kroner. Ocean YieldOcean Yield har inngått avtale om kjøp av fire LR2-tankskip på 115.000 tonn til en samlet verdi på 198,1 millioner dollar.De fire fartøyene bygges nå av Sungdong Shipbuiliding & Marine Engineering Co. i Sør-Korea, og er ventet levert i januar, mars, mai og juli 2016.Aksjen stiger 1,93 prosent til 66 kroner.Scana IndustrierFredag kveld ble det kjent at Scana Industrier mister en ordre fra det kinesiske verftet Jiangsu New Yangzi Shipbuilding relatert til bygging av 36.500 dwt ship til en polsk skipseier.Den kansellerte andel av kontraktsverdiene utgjør for Scana Propulsion ca. 30 millioner kroner.Ledelsen i Scana vurderer muligheten til å fremsette krav knyttet til kanselleringskostnader.Aksjen er uforandret.