Salget i Elkjøp økte med 2 milliarder

Driftsinntektene økte med 1,9 milliarder kroner, mens driftsresultatet falt kraftig.

Elkjøp Nordic hadde driftsinntekter på 29,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2014/2015, opp 7,4 prosent fra 26,9 millioner kroner i fjor.Rekordomsetningen kommer i et regnskapsår som har vært preget av investeringer og tøff konkurranse, melder Elkjøp.Elektronikkjeden, med hovedsete på Lørenskog utenfor Oslo, fikk et driftsresultat på 947 millioner kroner, ned 17,4 prosent fra 1.146 millioner kroner året før.- I regnskapsåret 2014/2015 satte vi nok en omsetningsrekord samtidig som vi også kom i mål med tanke på driftsresultatet. De siste 12 månedene har vi gjort store investeringer for å gjøre handleopplevelsen for kunden bedre og enklere, og i et landskap der konkurransen er tøffere enn noen sinne har vi også holdt sterk fokus på lave priser, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch, i en pressemelding.Kjedens butikker gjennomførte i denne perioden totalt over 50 millioner salgstransaksjoner.Konsernsjefen sier at fokusområder for det kommende regnskapsåret blant annet vil være ytterligere utdanning av kjedens butikkansatte for å heve generell kundeservice enda mer, samt videreutvikling av konsernets nettbutikker.