Sammenligner krasjet i 1929 med dagens børsutvikling i Kina

Analytiker Tom DeMark ser paralleller mellom krakket på Wall Street i 1929 og dagens utvikling i Kina.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Mandag stupte den kinesiske Shanghai Composite-indeksen hele 8,5 prosent til 3.725,56. Det var den verste børsdagen siden 2007.Spørsmålet nå er om urolighetene vil fortsette fremover.Tom DeMark (68), gründer av DeMark Analytics i Scottsdale, Arizona, tror kinesiske investorer vil få det tøft i tiden fremover.I et intervju med Bloomberg sier han at han ser paralleller til det amerikanske krakket i 1929.Analytikeren, som har mer enn 40 års erfaring, tror kinesiske aksjer vil falle ytterligere 14 prosent i løpet av de neste tre ukene.Tidligere har kinesiske myndigheter kommer på banen i et forsøk på bremse den negative utviklingen. DeMark tror ikke det vil fungere over tid.- Terningen er kastet. Du kan ikke manipulere markedet. Fundamentale forhold dikterer markedet, sier DeMark til Bloomberg.Tirsdag falt indeksen ytterligere 1,68 prosent. Selv om Shanghai-børsen har falt 12,64 prosent på en måned, er den likevel opp 68,19 prosent det siste året.

Nyheter
Børs