Sentralbanksjefen forberedt på Grexit

Frankrikes sentralbanksjef Christian Noyer sier det er tvingende nødvendig å komme til enighet med Hellas på søndagens toppmøte.

Frankrikes sentralbanksjef Christian Noyer - Banque de France AP Photo/Jose Luis Magana

Tysklands sentralbanksjef Jens Weidmann insisterer ifølge Wall Street Journal på at Den europeiske sentralbanken må fryse nødlånene til Hellas inntil det er kommet til en avtale.- Eurosystemet bør ikke øke likviditetsrammen, og kapitalkontrollen må holdes på plass til samtlige parter er enige om en passende støttepakke, og solvensen til både den greske regjeringen og det greske banksystemet er sikret, sier Weidmann som også sitter i sentralbankrådet i Den europeiske sentralbanken (ESB).Kommentaren kommer dagen etter at ESB nok en gang har valgt å holde likviditetsrammen til Hellas uendret på om lag 89 milliarder euro.- Dersom det ikke kommer til politisk enighet om et hjelpeprogram er vi nødt til å innføre en komplett stopp, sier frankrikes sentralbanksjef Christian Noyen til radiostasjonen Europe 1 ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung.- Vi kan ikke forhøye risikoen i det uendelige, for i siste instans er det skattebetalerne i andre land som må betale for det om katastrofen inntrer, sier Noyer.Etter det avisen kjenner til skal det være to praktiske hensyn internt i ESB i tilfelle en gresk exit fra eurosonen. For det første vurderes en mulig avtale for å regulere en gresk exit rent juridisk. På den andre hånden vurderes det mulige assistanse ved innføringen av en ny valuta.Børsen i Aten skulle åpnet i dag, men holder nå stengt til tirsdag i neste uke.