Shanghai kraftig ned tross sterke makrotall

De asiatiske markedene er blandede onsdag morgen

De asiatiske markedene er blandede onsdag morgen, med fall hovedsakelig i Kina.Sistnevnte kunne på morgenkvisten legge frem BNP-tall som viste 7,0 prosent vekst i perioden april-juni. Det var på linje med forrige kvartal, og litt bedre enn den ventede veksten på 6,9 prosent.Industriproduksjonen økte dessuten med 6,8 prosent over året i juni, mot forventet 6,0 prosent ifølge tall fra Reuters. Detaljhandelen klatret 10,6 prosent, mot forventede 10,2 prosent.Likevel faller altså de kinesiske markedene kraftig onsdag morgen.- Kinas økonomi og landets aksjemarked er fullstendig ukorrelerte for tiden. Det har vært så mye volatilitet i markedet at BNP-tallene måtte ha vært mye sterkere enn ventet for å ha en innvirkning på utviklingen, sier Fraser Howie i Societe Generale til CNBC.I Shanghai faller Composite-indeksen med 4,0 prosent, mens CSI 300 er ned 4,4 prosent. Indeksene er da ned henholdsvis 25,6 og 24,7 prosent den siste måneden, men likevel opp henholdsvis 82- og 81 prosent det siste året. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,72 prosent, og i Taiwan faller Taiex med 0,14 prosent.I Japan stiger Nikkei 225 med 0,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,47 prosent.Sør-koreanske Kospi er opp 0,66 prosent, australske S&P/ASX 200 legger på seg 1,04 prosent, mens Singapores Straits Times er opp 0,38 prosent.