Shell sliter - kutter så det synger

Oljegiganten Shell måtte se inntektene ramle med 34,9 prosent i 2. kvartal.

Royal Dutch Shell's CEO Ben Van Beurden speaks during a press conference to give detail on the group's 4th quarter 2013 results in London, Thursday, Jan. 30, 2014. In Shell Oil s latest setback in the United States, the company s new CEO has said the company won t drill in the Arctic circle off Alaska s shore in 2014, and may never do so. The decision by Ben van Beurden follows a negative Federal court decision last week. Environmentalists are still challenging whether the government s 2008 decision to open the area to exploration was correctly granted in the first place. (AP Photo/Alastair Grant)
Børs

Royal Dutch Shell hadde et resultat på 3.986 millioner dollar i 2. kvartal 2015, ned 25 prosent fra 5.307 millioner dollar i samme kvartal i fjor.Resultat pr. aksje falt 26,2 prosent, fra 84 cent til 62 cent.Utbytte for kvartalet er satt til 47 cent, som i fjor. Selskapet melder også at utbyttet for hele året vil være 1,88 dollar pr. aksje og minst det i 2016.Resultat før skatt endte på 5.572 millioner dollar, ned 39 prosent fra 9.123 millioner dollar i samme periode i fjor.Kutter kostnader I forbindelse med sammenslåingen med BG Group skal det nå gjennomføres en kraftig effektivisering og investeringene skal kuttes 20 prosent, tilsvarende 7 milliarder dollar.Kostnadene skal kuttes i år med 4 milliarder dollar og antallet ansatte skal reduseres med 6.500.Og selskapet melder at kostnadene skal kuttes ytterligere i 2016.Hele rapporten

Nyheter
Børs