Slik gikk det i Asia

Til tross for uinspirerende impulser fra USA, svake japanske makrotall og dalende råvarepriser trekker asiatiske markeder stort sett opp fredag.

AP Photo
Børs

Nyheter om at kinesiske reguleringsmyndigheter etterforsker påvirkningen av robot-trading sender ifølge Reuters og CNBC Shanghai Composite ned 0,35 prosent. Indeksen er dermed ned snaue 15 prosent på en måned, omtrent like mye som CSI300-indeksen som stiger 0,35 prosent i fredagens Asia-handel.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,3 prosent. Et knippe makrotall fra Japan kom inn på den svake siden, og øker sjansene for at det blir et fall i japansk BNP i 2. kvartal. Nikkei er likevel opp 0,17 prosent, drevet av en sterkere dollar, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,57 prosent. - Amerikanske dollar støttes fortsatt av muligheten for innstramminger fra sentralbanken, sier markedsstrateg Imre Speizer i Westpac Banking Corp til Bloomberg. Råvaresensitive valutaer har merked dollaroppgangen spesielt godt. Dermed stiger Australias råvaretunge ASX200 0,30 prosent på dollaroppgangen, tross de svakere råvareprisene.

Nyheter
Børs