Slik gikk det i Asia

Asiatiske markeder var blandet torsdag. Kinesiske fastlandsbørser la et lokk på investorenes risikoappetitt.

japan, nikkei, asia
Børs

Asiatiske børser hadde med seg oppgang fra USA da de åpnet torsdag etter at FED valgte å holde styringsrenten uendret på 0-0,25 prosent onsdag, og sannsynligheten for en renteheving i både september og desember falt ytterligere.Samtidig har en rekke av selskapene notert i USA også lagt frem bedre kvartalstall enn ventet de sist par ukene. Dow Jones steg 0,69 prosent til 17.751,39 mens S&P 500 steg 0,73 prosent til 2.108,57. Nasdaq steg 0,44 prosent til 5.111,73.Etter onsdagens oppgang trakk kinesiske aksjer ned på slutten av handelsdagen torsdag. Shanghai Composite endte ned 2,2 prosent, mens Shenzen Composite falt 3,2 prosent. Hang Seng-indeksen i Hong Kong endte også i minus, ned 0,35 prosent. Ifølge CNBC var Hong Kong avventende til videre utvikling i fastlands-Kina.Foreløpige tall viser at industriproduksjonen i Japan steg mer enn ventet. Nikkei-indeksen la på seg 1,09 prosent. Nintendo var i fokus etter en stor ordre, og steg over ni prosent. Mazda Motor og Mitsubishi Motors steg hhv. 2,5 og 1,5 prosent på kvartalstall.I Sør Korea falt KOSPI-indeksen 0,9 prosent og det samme falt Strait Times i Singapore.Den råvaretunge ASX200-indeksen i Australia steg 0,79 prosent etter at råvareprisene tok seg svakt opp torsdag.

Nyheter
Børs