Slo til med rekordsterkt resultat

Hafslund legger frem det sterkeste driftsresultatet i Q2 siden 2007.

Finn Bjørn Ruyter. Foto: Finansavisen.

I 2. kvartal 2015 fikk Hafslund et nettoresultat på 279 millioner kroner, mot 168 millioner kroner for et år siden.Resultat før skatt ble på 403 millioner kroner, mot 294 millioner kroner året før.Selskapet fikk et driftsresultat (EBITDA) på 684 millioner kroner, mot 624 millioner kroner i 2. kvartal 2014. Det skal være det høyeste EBITDA-resultatet i Q2 siden 2007.Hafslund omsatte i perioden for 2,61 milliarder kroner, mot 2,55 milliarder kroner for et år siden.Resultatforbedringen fra i fjor skyldes først og fremst driftsforbedringer, og vekst som følge av kjøpet av nettvirksomhet i Østfold. Prissikring av fjernvarme- og kraftproduksjon bidro til å dempe effekten av lave kraftpriser.Her finner du kvartalstallene Her finner du presentasjonen