Songa kreves for 7 mrd kroner

Songa Offshore kreves for nesten 7 milliarder kroner i forbindelse med fire rigger som er kraftig forsinket

Bjørnar Iversen, Songa Offshore. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Børs

Som meldt i går har det sørkoreanske verftet Daewoo krever 855 millioner dollar, tilsvarende nesten syv milliarder kroner, fra Songa Offshore, skriver Korea Times ifølge TDN Finans.Songa Offshore, som kontrolleres av Frederik W. Mohn, har tidligere meldt at verftet har varslet at det vil ha kompensasjon for merarbeid knyttet til byggingen av fire såkalte Cat D-rigger ved verftet. En av riggene er levert og på vei til Norge, på kontrakt for Statoil. Den neste skal leveres i agust og de to neste riggene skal leveres senere i år. Alle riggene er ifølge avisen forsinket med over ett år.Avisen har ikke lyktes å få kommentarer fra Songa-sjefen Bjørnar Iversen. Han har tidligere uttalt at selskapet avviser kravet fra verftet.

Nyheter
Børs