Statoil-smell i Sør-Korea

Cat J-rigger er allerede forsinket.

Statoils oppjekkbare rigg (Cat J). Illustrasjon: Statoil

Feil stål og sveis gjør at to digre Statoil-borerigger allerede ligger etter tidsplanen i Sør-Korea, skriver DN.- Det er riktig at vi har hatt problemer med leveranse av riktig stål- og sveisekvalitet i riggbena, sier Statoil-talsmann Morten Eek til avisen.Det er byggingen av de digre oppjekkbare boreriggene «Askeladden» og «Askepott» ved Samsung-verftet som allerede har kommet skjevt i gang etter oppstarten ifjor.Riggene koster 5,3 milliarder kroner per stykk og skal være ferdige i 2017. De såkalte «Cat J»-riggene skal drive produksjonsboring ved Oseberg- og Gullfaks-feltene. Statoil har nå kjørt en gjennomgang av kravspesifikasjoner i kontrakten og produksjonsmetoden overfor Samsung-verftet, skriver DN.- Gjennomgangen innebar at noen av seksjonene som allerede er produsert, måtte repareres. Det har ført til noen forsinkelser for Cat J-prosjektet sammenholdt med interne milepæler, sier Eek.