Statoils Åsgard-prosjekt utsatt

Oppstarten av Statoils Åsgard-prosjekt er utsatt til sensommeren. Planen var at anlegget skulle være i full drift i løpet av første halvår.

Den opprinnelige planen var at driften skulle være i full gang i løpet av første halvår. Nå er oppstart utsatt til tredje kvartal, og senest innen utgangen av september, skriver Stavanger Aftenblad.Prosjektet har kostet 18 milliarder kroner. For første gang i historien skal en gasskompressor plasseres på havbunnen i stedet for over havoverflaten. Det skal gi større og raskere utvinning.– Dette er helt ny teknologi som settes i drift for første gang, og vi er komfortable med at det tar litt lengre tid enn først antatt. I sluttfasen av prosjektet er vi mest opptatt av kvalitet. Vi vil bruke den tiden vi trenger for å være sikre på at installasjonsarbeidet blir gjennomført best mulig, sier informasjonssjef Morten Eek i Statoil til Sysla.Bakgrunnen for den nye teknologien er at trykket i reservoarene faller etter år med produksjon. Kompressorene på havbunnen skal kompensere for det fallende trykket og sikre stabil gasstrøm.